Održani prvi razgovori čelnih ljudi stranaka na lokalu, bez učešća predstavnika koalicije "Pirot protiv nasilja"

25. decembar 2023. 12:18 Izbori 2023 Pirot Plus Online

Na poziv Vladana Vasića, nosioca liste "Aleksandar Vučić - Pirot ne sme stane", koja je na lokalnim izborima osvojila najveći broj glasova, danas su održani prvi razgovori sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i koalicije "Ujedinimo Pirot, POKS-Zavetnici". 

Posle razgovora čelnici stranaka rekli su svoje prve utiske i planove za eventualnu saradnju.

Vidojko Panajotović, SPS, rekao je da su oni tradicionlno partneri u vlasti već 20 godina.

Ovo je prvi razgovor, želimo saradnju da nastavimo, ali treba da sačekamo proglašenje konačnih rezultata izbora, istakao je Panajotović.

Nosilac liste "Ujedinimo Pirot, POKS-Zavetnici" Vladimir Stojanović, posle sastanka izjavio je da su Vasiću izneli neke svoje ideje, a da li postoji prostor za saradnju videće se na nekom od narednih sastanaka

Na kraju se novinarima obratio i Vladan Vasić, inicijator sastanaka i nosilac liste koja je na lokalu dobila najveći broj glasova "Pirot ne sme da stane".

S obzirom na broj glasova i osvojenih mandata, mi samostalno možemo da funkcionišemo, ali naravno da želimo da sarađujemo i sa ljudima koji žele konstruktivno da učestvuju u budućem radu lokalnog parlamenta. Nažalost, nismo mogli da razgovaramo sa predstavnicima jedne liste, koja se tokom predizborne kampanje pokazala izuzetno nekorektnom. Poštujemo njihove birače, ali sa takvim ljudima nemamo šta da razgovaramo.Ovo je početak razgovora, očekujemo proglašenje konačnih rezultata i dogovor oko konstituisanja skupštine. Konstitutivna sednica, prema planu, biće do kraja januara, rekao je Vasić.