Odlična igra i veoma značajna pobeda pirotskih rukometaša

27. novembar 2017. 09:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Istok

9. kolo

Pirot: ORK “Pirot”-RK “Progres” Svrljig 36: 31 (16:17)

Ivanković (1), Djurić (1), Mitrović, Lilić (1), Cvetković (7),M. Nikolić (7), Gogov (9), A. Nikolić, Stojanović, Živković, Petrović (1), Kostić, Jelić, Gligorijević (K, 4), Aleksić (5)

Utakmica od izuzetne važnosti za mirniji nastavak prvenstva. Svrljižani, mada oslabljeni jer su doputovali nekompletni, pružili su veoma snažan otpor na početku utakmice i imali igru u svojim rukama. Odbrana domećeg tima nije bila na visini zadatka pa je poluvreme završeno u korist gostiju. U drugom poluvremenu ekipa Pirota pokazala je da je bolji rival. Pirotski rukometaši igrali su čvršće, brže, tehnički doterano i ubrzo preokrenuli rezultat u svoju korist koji su održali do kraja utakmice. Mladji igrači Pirota, izdvajamo odličnu igru Aleksića, predvodejeni raspoloženim Gogovom koji je postigao 9 golova, nisu dozvolili protivniku da priredi iznenadjenje. Mladi golman Piroćanaca, Aleksandar Jelić, i sinoć je pokazao da je u usponu forme i da izrasta u golmana visokog kvaliteta.

Trener pirotskih rukometaša, Nikola Kostić, je zadovoljan sveukupnim učinkom svojih igrača. Pobeda je od izuzetnog značaja, a podmladjen sastav tima nagoveštava bolje dane za pirotski rukomet. Veliki problem Kostić vidi u neadekvatnim terminima za trening koji je čest razlog izostajanja pojedinih igrača.

Mišel Gogov je pružio veoma dobru partiju i bio pravi predvodnik svoje ekipe. Postigao je devet golova, zadovoljan igrom i pobedom bez nekolicine povredjenih igrača. I on smatra da su termini za trening veliki problem.

Na predlog trenera , Nikole Kostića, golman domaće ekipe, Aleksandar Jelić, proglašen je za igrača utakmice. Golobradi momčić se već duže vreme ističe svojim odbranama i postao je pravi ljubimac publike. Srećan je zbog osvajanja važnih bodova i smatra da samo upornim radom može postati uzdanica kluba.