Odjeknula petarda u Pirotu VIDEO

24. mart 2013. 18:30 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga, Istok, 17.kolo

Pirot: Radnički - Kopaonik Brus 5:o ( 2:o)

Nastavlja se prolećna serija pobeda. Fudbaleri Radničkog bili su ubedljivi i u svemu nadvisili borbene goste iz Brusa. „Beli“ su pobedili sa 5:0, mada su mogli još ubedljivije da savladaju uplašenog protivnika.

Domaći su „otvorili“ utakmicu još u 4. minutu kada je brzonogi Uroš Momić „protutnjao“ levom stranom i centrirao, mladi pirotski centarfor Željko Dimitrov reagovao je prisebno i iz peterca ubacio loptu u mrežu.

Raspoloženog Vladu Samardžića gosti su jedino mogli da zaustavljaju grubim prekršajima. Prvi put u 42. minutu kada se našao na desetak metara od gola. Ispravno dosudjeni penal, realizovao je Marko Mančić za 2:0.

U drugom poluvremenu još konkretnija igra ekipe Mileta Tomića. U 55.minutu posle odlično izvedenog kornera, bek Martin Džunić je šutirao glavom, lopta se odbila od stative i završula u mreži – 3:0!

Majstorski gol postigao je Tomićev „džoker“ Uroš Stojanov. Džunić je u 79.minutu centrirao, a Stojanov glavom, što je njegova specijalnost, zakucao loptu iza ledja Milunovića – 4:0.

I konačlno, peti gol u mreži Brusjana! Ponovo je Vlada Samardžić bio neuhvatljiv za odbranu Kopaonika, srušen je na 12 metara od gola i Dejan Stajić, sigurni arbitar ove utakmice pokazao je na 11 metara. Duško Radosavljević je snažno ciljao u desni ugao nemoćnog Milunovića.