Očekuje se nastavak gradjevinske sezone

13. mart 2013. 11:14 Gradska hronika Pirot Plus Online

Svi projekti čija je realizacija stopirana usled nepovoljnih vremenskih prilika biće nastavljeni već naredne nedelje. Vidojko Panajotović, pomoćnik predsednika Opštine za saradnju sa Vladom Srbije u izjavi za Plus radio kaže da su projekti u završnim fazama. Radovi na asfaltiranju putnog pravca od Gostuše do Belskog trapa biće nastavljeni sa stabilizacijom vremenskih prilika, most u Gostuši završen je oko 90 odsto. Rok za završetak projekata u okviru STAR Programa produžen je do kraja maja, napominje Panajotović.

- To će biti završeno na vreme, radovi će biti nastavljeni početkom naredne nedelje, s obzirom da se tokom vikenda očekuje prolazno naoblačenje. Vrednost radova na izgradnji mosta i asfaltiranju putnog pravca je oko 55 miliona dinara. Lokalna samouprava, u skladu sa svojim mogućnostima, pokušaće da finansira asfaltiranje pravca od Belskog trapa do Belskog mosta, u dužini od 1,7 km što je veoma važno jer je upravo taj deo puta u najgorem stanju, kaže Panajotović

Kada je u pitanju putni pravac prema Gnjilanu, na početku realizacije imali smo velikih problema, ali je na kraju izvodjač radova prihvatio naše uslove. Uskoro se i ovde očekuje nastavak radova na asfaltiranju ovog, izuzetno značajnog putnog pravca kako za same meštane naselja, tako i za sve stanovnike okruga, s obzirom da put vodi do Opšte bolnice, kaže Panajotović.