Objavljan Konkurs za upis na osnovne studije u Visokoj školi

13. maj 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Početkom maja raspisan je Konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija kome je prethodila promocija škole, odnosno programa i svih aktivnosti koje se realizuju u školi, rekla je direktorka škole dr Danijela Vidanović, prof.strukovnih studija. Sve promocije radili su mlađi profesori, ali i studenti jer, prema relima direktorke, mladi ljudi najviše veruju studentima.

- Konkurs je urađen po preporukama Ministarstva prosvete. Kao i prošle godine dobili smo odobrenje za istu kvotu i ove godine ćemo upisivati 60 studenata na budžetu i 40 na samofinansiranju, a septembra ide onaj drugi konkurs koji se tiče specijalističkih studija, najavila je direktorka Vidanović.

Direktorka očekuje da će i ove godine upisati bar onoliko studenata koliko i prošle godine jer je interesovanje uobičajeno.

Kada je uvođenje master programa u pitanju, Vidanovićeva kaže da su imali standarde koji su bili u radnoj verziji i očekuju da se oni zakonski pokriju od strane Ministarstva prosvete.

- Ti standardi ništa nisu drugačiji od onih koje smo imali za specijalistički program, a to znači da smo mi sasvim spremni da organizujemo i master program i po sadržajima i po kadrovskim potencijalima. Sve to zavisi od našeg ministarstva, od toga kada će se omogućiti školama da apliciraju, ali mogu da tvrdim da smo zaista spremni da realizujemo master strukovnih studija, istakla je Vidanovićeva.