Obeležavanje jubileja obnovljene Čitalačke značke počelo izložbom o Dušku Radoviću “Bio jednom jedan laf”

05. jun 2019. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

U holu Doma Vojske danas je otvorena izložba Biblioteke grada Beograda “Bio jednom jedan laf”, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984).

Izložbu, na kojoj je izloženo oko 40 panoa koji prate život i stvaranje Dušana Radovića i tridesetak manjih na kojima su ispisane neke od njegovih mudrih misli i aforizama, Biblioteka organizuje u saradnji sa Galerijom „Čedomir Кrstić“ i OŠ „Dušan Radović“, a otvorile su je autorke Vladislava Sara Ivković Marković, načelnik Odeljenja kulturnih programa u Biblioteci grada Beograda i Violeta Đorđević, bibliotekar.

Ovom izložbom Narodna biblioteka Pirot podsetiće na stvaralaštvo omiljenog pisca za decu i odrasle u godini kada se obeležava 35 godina od njegove smrti, ali će ujedno obeležiti i važan jubilej, s obzirom da ove godine obnovljenu „Čitalačku značka“ Biblioteka organizuje po deseti put, rekla je Nadica Kostić, direktorka pirotske Biblioteke

U utorak i sredu, 11. i 12. juna, gosti Biblioteke biće dobitnik nagrade Politikinog zabavnika Stefan Tićmi (Mitić) i Elizabeta Georgiev.
Na jubilarnoj „Čitalačkoj znački“, koju je Biblioteka organizovala u periodu od 20. maja do 3. juna, učestvovalo je 774 deteta od prvog do sedmog razreda iz svih pirotskih osnovnih škola.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju u holu Doma Vojske, na spretu, u naredne dve nedelje