Obeležen Dan kompanije Tigar a.d. i 85 godina uspešnog rada

22. decembar 2020. 14:33 Privreda Pirot Plus Online

U Velikoj sali upravne zgrade kompanije Tigar a.d danas je svečano obeležena 85.godišnjica rada i postojanja jedne od najstarijih fabrika u našoj zemlji. 

Prisutnim gostima i radnicima, pozdravne reči uputili su Vladimir Ilić, generalni direktor Tigra a.d, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Slobodan Petrović, predsednika Sindikata, kao i Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga, kao bivša radnica ove kompanije. 

Nakon obraćanja, tradicionalno su dodeljene i nagrade najboljim radnicima svih Tigrovih entiteta. 

Kako je rekao direktor Ilić, nakon 85 godina, i prvog opanka koji je proizveden u jednoj zanatskoj radionici, danas je taj opanak nadaleko poznat i proizvodi se u hali kompanije koja uspešno odoleva vremenu i svim nedaćama koje ono nosi. On je dodao da se, i u ovoj teškoj godini, beleži kontinuirani rast proizvodnje i izvoza.

Trenutno je najaktuelnija saradnja sa Švedskom armijim za koju naša kompanija proizvodi letnje i zimske čizme, a čija će isporuka početi već ove nedelje. 

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić rekao je da je Tigar a.d. oduvek bio značajan za privredu grada. On se nada da će se i aktuelna privatizacija završiti na najbolji mogući način. 

Slobodan Petrović, predsednik Sindikata kompanije smatra da je Tigar prolazio kroz turbulentne periode, od uspona i padova, ali da su zaposleni uvek znali da sačuvaju firmu, veruju rukovodstvu, ali i sindikatu. 

U okviru svečanosti, uz prisustvom medija, direktor Ilić prošetao je sa gostima kroz pogon Tigar obuće, a načelnici Tončić i prisutnima prezentovao i neke od novih modela čizama koje se izvoze za Turski i Ukrajinsko tržište. 

Davne 1935.godine osnovan je TIGAR kao radionica za proizvodnju gumenih proizvoda i svih vrsta gumene obuće, 1959.godine fabrika Autoguma, a 1966. Tehnička guma. Prva radijalna guma napravljena je 1972.godine. Od tada je sve istorija...

Danas, ova kompanija upošljava 1250 radnika.