Obaveštenje u vezi raspisanih i novih konkursa u ustanovama obrazovanja

21. april 2020. 10:00 Korona virus Pirot Plus Online

Povodom postavljenih pitanja šta se dešava sa raspisanim konkursima, kao i novim konkursima, za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja u vreme vanrednog stanja, Štab za vanredne situacije dostavlja sledeće obaveštenje:

Na osnovu Odluke Vlade RS o obustavi izvodjenja nastave u visoko školskim ustanovama, srednjim i osnovnim školama i redovnog rada u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja 05 br. 53-2504/2020 od 15.03.2020.g. i Uredbe Vlade RS o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja od 24.03.2020.g. obustavljeni su svi postupci raspisivanja i sprovodjenja konkursa za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja, koji su započeti, kao i raspisivanje novih konkursa (za koje su dobili odobrenja), dok traje vanredno stanje.

Zaposleni koji rade na odredjeno vreme a ističe im rok u vreme vanrednog stanja, produžiće im se radni odnos, osim u slučaju povratka zaposlenog koga zamenjuju.
U ustanovama obrazovanja koje u vreme vanrednog stanja imaju obavezu raspisivanja konkursa za izbor direktora ustanove, konkursi će biti raspisani nakon ukidanja vanrednog stanja.

Gradska prosvetna inspekcija, Odeljenje za vanprivredne delatnosti