O problemu vodosnabdevanja na sednici Opštinskog veća SO Dimitrovgrad

18. jun 2013. 10:05 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

U Opštini Dimitrovgrad juče je održana sednica Opštinskog veća. Zoran Petrov, zamenik predsednika Opštine Dimitrovgrad, kaže da je na dnevnom redu sednice bilo niz pitanja iz komunalne oblasti. Jedna od važnih tačaka je odgovor JP “Komunalac” na zatev Opštinskog veća o problemima vodosnabdevanja na području opštine i prigradskih naselja.


- Do prošle godine smo u prigradskim naseljima u periodu suše imali problem sa vodosnabdevanjem. Gledamo sada da preventivno i koliko je to realno moguće poboljšamo vodosnabdevanje u prigradskim mesnim zajednicama. Ukoliko je potrebno biće sprovedena i neka ograničenja, jer dešava se da pojedina domaćinstva nemaju vodu za piće dok drugi polivaju bašte i zasade. Imali smo nedavno sastanak sa predstavnicima mesne zajednice Gojin Do da preuzmu deo obaveza i u saradnji sa lokalnom samoupravom reše problem – kaže Petrov.


Petrov kaže da su opredljena sredstva kako bi se u narednom periodu u saradnji sa nadležnim ministarstvom realizovao projekat rekonstrukcije ulice Georgi Dimitrova u mz Željuša.


- Ministarstvo je opredelilo 30 miliona dinara u okviru projekta Gradimo zajedno , mi smo izdvojili 24 miliona dinara, mislim da će to biti dovoljno za kompletno uređenje ulice, javne rasvete, trotoara i ivičnjaka. Očekujem da proceduru sa Minsitarstvom završimo u narednih desetak dana. Ministarstvo je zatim u obavezi da raspiše tender i zbog složenosti procedure radovi na rekonstrukciji ove ulice počeće krejem avgusta početkom septembra - kaže Petrov.


Članovi Opštinskog veća usvojili su i dopunu plana javnih nabavki u cilju realizacije projekta zatvorenog bazena kaže Petrov.


- Procedura nova, Zakon o javnim nabavkama podrazumeva da mora ponovo da se sprovde postupak. Došli smo na žalost u situaciju da građani i ove godne ne mogu računati na kupalište u sportskom centru. Najbolja varijanta i ono što možemo očekivati da radovi počnu tokom avgusta. Po planu i dinamici potrebno je mesec dana za parterno uređenje oko bazena. Realno jedino ako budu vremenski uslovi takvi tek u septembru otvorimo sezonu- dodao je Petrov.


Narednih meseci u opštini Dimitrovgrad realizovaće se projekti u okviru javnih radova kao i finansiranje programa stručne prakse, dodaje Petrov. Na sednici Veća proširene su Odluka o pomoći porodici i Odluka za pomoć osobama sa invaliditetom.