Novi poziv za poslodavce “Zaposleni po meri Vašeg biznisa”

29. jul 2020. 11:22 Privreda Pirot Plus Online

Švajcarska podržava povećanje zapošljivosti mladih sa novih 50 miliona dinara
Projekat „Znanjem do posla“ (E2E), osmogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije – osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, objavio je novi poziv za poslodavce
“Zaposleni po meri Vašeg biznisa”. U okviru ovog poziva, projekat E2E pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje.
Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima da kroz organizovanje obuka na radnom mestu, u svojim kompanijama, obuče mlade u skladu sa svojim potrebama dok će mladima pružila mogućnost da nauče one veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla. Projekat „Znanjem do
posla“ za ovaj poziv izdvaja 50 miliona dinara.
Poslodavci iz Pirotskog okruga i dela Nišavskog okruga (grad Niš, Gadžin Han, Doljevac, Merošina), zainteresovani za organizovanje obuke na radnom mestu, mogu da se prijave ili dobiju dodatne informacije kod lokalnog partnera u Pirotu. Kontakt podaci lokalnog partnera su: UG Osveženje (Job
info cenar), Bogojavljenska br. 3, Pirot, udruzenje.osvezenje@gmail.com, 010501820.
Prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.marta 2021.godine. Ocena podnetih prijava vršiće se na mesečnom nivou.
Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice E2E projekta: www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/
Ovo je treći poziv objavljen u okviru E2E projekta, podržanog od strane Švajcarske, čija je ukupna vrednost 14,3 miliona evra.
Tokom prve faze projekta obuke na radnom mestu kroz 61 projekat prošlo je 1,055 mladih, a pomoć na putu do posla dobilo je i još 350 mladih iz teže zapošljivih grupa. Više od 60% mladih je nakon obuka zaposleno. U sprovođenju obuka na radnom mestu učestvovalo je 128 kompanija i 30 partnera kako iz javnog sektora, tako i iz civilnog društva.
Za realizaciju projekata obuke na radnom mestu Vlada Švajcarske odvojila je u prvoj fazi projekta približno 1 milion evra, dok je za šest programa podrške zapošljavanju teže zapošljivih grupa mladih izdvojeno još 180.000 evra.
U drugoj fazi projekta Švajcarska i Srbija nastavljaju da zajedno doprinose realizaciji - Vlada Švajcarske sa 7,5 miliona EUR i Vlada Srbije sa 4,5 miliona EUR.