Novi informatički kabinet i digitalni đački klub u OŠ “Vuk Karadžić”

18. novembar 2021. 12:36 Društvo Pirot Plus Online

U renoviranim prostorijama bivše streljane u školi “Vuk Karadžić” danas je otvoren informatički kabinet i digitalni đački klub. Prostorije su adaptirane zahvaljujući donacijama Tigar tajersa i pomoći lokalne samouprave.

Direktor škole Tugomir Cvetković rekao je da će u ovim prostorijama učenici moći da kontaktiraju svoje profesore i preko elektronskih uređaja i da na taj način ostvaruju saradnju. Cvetković veruje da će to doprineti boljoj komunikaciji i u ovom vremenu digitalizacije puno pomoći u ostvarenju njihovih ciljeva.

Za novi informatički kabinet Kompanija Tigar tajers obezbedila je 20 kompjutera, a škola je kupila 16 monitora i prateću opremu, lokalna samouprava je učestvovala sa 500.000, a celokupna vrednost projekta za uređenje prostorije bivše streljane je oko 1.650.000, naveo je direktor Tugomir Cvetković.

Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu istakla je odličnu saradnju sa svim školama u gradu i čestitala direktoru OŠ “Vuk Karadžić” na velikom entuzijazmu i viziji koju su realizovali, što je na veliku radost đaka koji će tu obogaćivati svoja znanja iz informatike.

Grad Pirot je za 2021.godinu za sve škole i Predškolsku ustanovu “Čika Jova Zmaj” opredelio sredstva od 367 miliona dinara, rekla je Milica Golubović i dodala da nikada nije bilo problema sa finansiranjem, sufinansiranjem i dobrim idejama iz škola koje su uvek podržavali.

Ovom prilikom Golubovićeva je najavila rekonstrukciju škole “Vuk Karadžić”, za koju je projekna dokumentacija spremna i imaju građevinsku dozvolu. U narednom periodu nastojaće da obezbede sredstva kako bi rekonstrukcija počela.

Prema rečima Milice Golubović vrednost rekonstrukcije škole projektovana je na 60 miliona za stari deo i 202 miliona za novi deo škole koji se sada koristi.