Noć pozorišta u Pirotu

16. novembar 2012. 13:30 Kultura Pirot Plus Online

U Srbiji se po drugi put održava manifestacija "Noć pozorišta" u okviru međunarodne organizacije "European theatre night", uz podršku Ministarstva za kulturu i javno informisanje, lokalnih samouprava i kulturnih institucija iz 15 gradova i opština među kojima je i Pirot. Tim povodom Narodno pozorište Pirot organizuje nekoliko programa. Gradimir Filipović, direktor teatra otvorio je danas izložbu starih pozorišnih fotografija i kostima u holu pozorišta.

-Ovo je jedna interesantna manifestacija sa ciljem da ovu našu umetnost približi i onim ljudima koji ne dolaze često u pozorište i sada imaju mogućnost da vide šta se radi iza scene. Ovo je prilika da se vide fotografije koje su nastale tokom dugogodišnjeg rada našeg pozorišta, kao i stislkih kostima koji se rade za predstave, pojedini od njih su unikati – kaže Filipović.

Filipović je najavio za sutra posetu učenika OŠ Vuk Karadžić u okviru programa pod naziovm “Pozorište iza kulisa”

-Učenici će se upoznati sa tim kako se radi predstava, videće sve ono što se dešava do same scene. Obići će garderobu, radionicu i scenu zatim će u razgovoru sa glumcima i tehničarima saznati kako se pravi pozorišna predstava – dodao je Filipović.