NIS Srbije pomogao otvaranje Kabineta za ruski jezik u pirotskoj Gimnaziji

19. april 2018. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u prisustvu velikog broja učenika i profesora Gimnazije, predstavnika Kompanije NIS Srbija, lokalne samouprave i Pirotskog okruga, osnovnih i srednjih škola u Pirotu i drugih gostiju, uz prigodan kulturno umetnički program otvoren Kabinet za ruski jezik u Gimnaziji. Reč je o projektu koji je podržala Kompanija NIS i lokalna samouprava s obzirom da u poslednje vreme postoji sve veće interesovanje za ruski jezik.

Naftna industrija Srbije pokrenula je veliki projekat pod nazivom “Energija znanja” koji pored ostalog ima za cilj poboljšanje uslova obrazovanja u obrazovnim institucijama širom naše zemlje, rekla je danas na otvaranju Kabineta ruskog jezika u Gimnaziji u Pirotu, savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a, Snežana Lakićević. Od početka realizacije Projekta do sada je NIS investirao oko pet miliona evra, istakla je Snežana Lakićević.

Kabinet za ruski jezik je kompletno renoviran, obezbedjeni su veoma dobri uslovi za rad, kaže direktor Gimnazije, Bratislav Krstić. Ono što je još važnije interesovanje učenika za rusku kulturu i jezik je veliko.

Lokalna samouprava je pomogla finansijski opremanje Kabineta sa dvesta hiljada dinara. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je izuzetno sadovoljan što je uspostavljena saradnja sa ovako velikom Kompanijom i istakao da u Gimnaziji predstoje veoma opsežni radovi oko renoviranja školske zgrade.