Neobična priča porodice Radenković. Talentovani pirotski teniser Lazar Radenković, menjajući države napreduje u tenisu, nadajući se "proboju" medju svetske tenisere !

24. mart 2019. 18:28 Sport Pirot Plus Online

Njegova životna i sportska priča, veoma je interesantna. Dodajemo, porodična životna priča porodice Radenković je posebna, drugačija od drugih.

Lazar radenković je još kao mališan, imao je šest godina, zajedno sa Urošem Jovićem, došao na teniske terene. Tada su se obojica posebno isticali , često pobedjivali i skrenuli pažnju teniske javnosti. Kako se nije slagala njihova želja da napreduju, sa radom u Klubu, Lazar i Uroš krenuli su, možda i u nepoznato, da treniraju u niškom klubu. Rekli bi, često vidjena priča kada su teniseri u pitanju.

Otac Lazarov, Nebojša Radenković je jedan od Tajersovih stručnjaka visokog ranga i zbog toga je nekoliko godina proveo u Francuskoj. Majka Marija Radenković, lekar, ostajala je u Pirotu, ili bi zajedno s porodicom bila u Francuskoj.

Tu u Klermonferanu Lazar Radenković je "odskočio" i na turnirima u Francuskoj postizao odlične rezultate.

Zbog poslovnih obaveza Nebojša Radenković sada radi u Mišlenovoj Fabrici u Rumuniji. Gde otac tu i sin. Lazar je u Rumunijipočeo da trenira u jednom od najpoznatijih kampova. Majka je ostala u Pirotu. I Lazaru je kao teniseru koji može da napravi karijeru , zahvaljujući nastavnom osoblju Gimnazije , omogućeno da odsustvuje. Kada je u Pirotu, Lazar je nastavu nadoknadjivao.

Ovog vikenda Radenkovići su svi u Pirotu. Dogovorili smo da se sa Lazarom vidimo tamo gde je naučio prve teniske korake, kraj teniskih terena. Stadion je zaključan.

Več sutra Lazar nastavlja da putuje. Kada završi Gimnaziju, posvetiće se potpuno tenisu i upisati Fakultet u Bukureštu.

Ovaj momak, već porastao, ozbiljan, radan, nastojaće da često "napada" turnire, sakuplja bodove i pokuša da se probije medju svetske tenisere.

Na odlasku, Lazar nam je rekao da mu je žao, Uroš Jović, koji je takodje u Nišu, trenutno je povredjen i jedva čeka da se oporavi i da zajedno krenu na turnire.