Nema zime ove – zime! Poranilo proleće!!!

31. januar 2020. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

Đaci su od danas na zimskom raspustu. Temperatura izmerena u 12 časova bila je 11 stepeni. Zoran Boljčev iz Meteorološke stanice rekao nam je da će u subotu biti čak 19 stepeni i da će ovako toplo, pravo prolećno vreme, biti do srede. Dakle, umesto da dane raspusta provedu negde na planini, đaci će, naravno, na Božićnu školu sportova, ali i na igre ili šetnje na otvorenom. Od klizališta na Omladinskom stadionu i terena kod Planinarskog doma, najverovatnije do kraja raspusta, baš ništa!

Očigledno, mnogo toga se menja u našim životima, ni godišnja doba više nisu kao nekada. Jeste da proleće treba da stigne za mesec i po dana, međutim, ovaj dolazak "pre rokova" samo pokazuje da se nešto "gore" menja. Da li na sve utiče to "globalno zagrevanje", kako govore, tek, očigledno da neki red ne postoji. Izvesno je da će ovakvi vremenski uslovi pogodovati gripu i da ćemo morati da brinemo i o zdravlju.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda stiže nam topao vazduh sa zapada.

  Kako nam "obeća" Zoran Boljčev, "šalje" nam proleće sve do srede. Mada, i kasnije neće živa "silaziti"!

*Foto: Screenshot Weather2Umbrella

    Ako je suditi po mesečnoj prognozi RHMZ-a, između 8. i 14. februara vratiće se "neka" zima, a poslednji pad temperature oko nule moguć je krajem februara. I toliko od zime.

    Da li će biti snega? E pa, teško!