Nastavljaju se radovi na zatvorenom bazenu

08. februar 2013. 12:56 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ministarstvo za zaštitu životne sredine I prostornog planiranja uplatilo je svoju ugovornu obavezu u iznosu od 20 miliona dinara izvodjaču radova na projektu izgradnje zatvorenog bazena, Preduzeću "Putevi Užice". Branislav Kostić, zamenik predsednika Opštine kaže da će radovi, koji su stopirani juna prošle godine, biti nastavljeni već početkom naredne nedelje.

- Iz Ministarstva finansija dobili smo uveravanja da su potpisani ugovori za realizaciju odredjenih kreditnih linija, za isplatu preostalih sredstava koja se izdvajaju iz Fonda za razvoj. Očekujemo da do kraja februara po ovom osnovu budu isplaćena sredstva od oko 30 miliona dinara, čime bi se stvorili uslovi da se od narednog meseca ustale svi tokovi novca. Relano je očekivati da bazen bude završen za 6 do 8 meseci, kaže Kostić.

Prilikom posete Ministarstvu za zaštitu životne sredine, državnom sekretaru ministarstva predočen je I projekat uvodjenja alternativnih izvora energije za zagrevanje I održavanje svih sistema na bazenu

- Reč je o projektu iskorišćenja i rekuperacije solarne energije. Projekat smo sada prezentovali novom sekretaru u Ministarstvu, a postoji i najava da se povodom ovog projekta sastanemo i sa ministarkom energetike. Ukoliko prihvate ovaj naš projekat, omogućiće nam da napravimo jedan objekat koji će služiti za primer kada je iskorišćenje i potrošnja energije u pitanju, kaže Kostić.