Nastavlja se fudbalska nepravda u Pirotu. Ko to želi da zaustavi Radnički?

18. novembar 2019. 17:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

20. kolo

Gradski stadion - Pirot

Pirot: Radnički – OFK Žarkovo 2: 3 (2:2)

Ponedeljak, 18. novembar 13 h

Radnički: Gančev 7, Vlajković 7(Dojkić), Tolić 7, Spasić 7, Edoa 6 (Mirković), Marković 7(Radivojević), Ćirković 7, Petrović 7, Milenković 8, Pobulić 8, Spasojević 7.

Rezerve: Cvetanović, Mančić, Manić, Dojkić, Radivojević, Mirković, Kostić Milutinović.

Sudije: Nebojša Zeljković,Harmat Atila, Zafirovic Jasmina, Dalibor Manojlović.

Delegat: Blagoje Milošević

Kontrolor: Srđan Obradović

Strelci: za Radnički: Strahinja Petrović i Miloš Spasić. Za Žarkovo Škorić,Nikolić i Petrović

Radnički Pirot je danas nepravedno poražen na svom terenu od izuzetno dobre, fizički spremne, tehnički doterane i borbene ekipe OFK “ Žarkovo”. Videlo se od samog početka da gosti neće odustati od sportskog nadigravanja jer u Pirotu nisu imali šta da izgube, priželjkivali su bod, a odneli sva tri, velika kao kuća kako je posle meča izjavio njihov trener, Milan Kuljić. Radnički je počeo dobro, kontrolisao igru i nije dozvoljavao brzonogim napadačima Žarkova da ugroze gol Viktora Gančeva. Naprotiv, domaći fudbaleri često atakuju na gol gostiju. Igrao se 11. minut kada je posle dobre akcije veznog reda Radničkog Pobulić majstorski dodao loptu do Spasića, koji se kao tane stuštio u šesnaesterac, prihvatio loptu i precizno uposlio Petrovića koji je rutinirano ubacuje u mrežu.

Radnički nastavlja smireno, gradi igru i ne dopušta bilo kakvo iznenadjenje. Gosti i dalje igraju otvoreno i hrabro kao da su na svom terenu. Vidi se da je reč o fudbalskim znalcima. Međutim, izglednijih prilika za gol nemaju. Radnički je u kontranapadu. Igra je prekinuta zbog prekršaja na nekih dvadesetak metara, iskosa od gola. Pobulić nešto govori Spasiću. Dobrom posmatraču je jasno kakav je dogovor dvojice vrsnih fudbalera posle izvedene akcije. Spasić neprimetno zaobilazi odbranu gostiju i vešto prihvata loptu koju mu Pobulić upućuje i postiže drugi pogodak za svoj tim u 23. minutu igre.

Malo je ko verovao da do drastičnog preokreta može doći, ali Žarkovo nastavlja u istom ritmu, smelo i odvažno kao da oni imaju prednost , a ne Radnički. Jedna bezazlena akcija gostiju zaustavljena je prekršajem u 30. minutu. Slobodan udarac sa desne strane upućen u šesnaesterac Radničkog. Leđima okrenut golu, u buketu igrača, najbolje se snalazi Škorić i lob udarcem glavom smanjuje na 2:1.

U ovom delu utakmice gosti su imali inicijativu. Fudbaleri Radničkog kao da su posustali. Međutim pravih prilika za gol nema ni na jednoj ni na drugoj strani. Kada se najmanje očekivalo, akcija koja nije bila opasna po gol Radničkog, Vlajković nesmotreno pokušava da vrati loptu do svog golmana koju rukom štopuje napadač gostiju i iz neposredne blizine šalje u mrežu pored nemoćnog Gančeva.

Sve do ovog trenutka, kao izveštač sa ovog susreta, nisam u nekoj posebnoj meri pridavao važnost sudijskim odlukama jer su se na stadionu kraj Nišave nadmetale dve izuzetno dobre ekipe. Glavni sudija je bio u blizini kada je Stevo Nikolić, napadač Žarkova, rukom umirio loptu . To je morao da vidi i pomoćni sudija Harmat Atila, koji je nekoliko puta mahao nepostojeći ofsajd što je publika zvižducima, pa i pogrdnim rečima propratila.

U nastavku meča, počelo je drugo poluvreme, ravnopravna igra. Napadi se smenjuju na obe strane ali bez pogodaka, mada Radnički ima ozbiljnije šanse. Iako sam mislio da se ne osvrćem na suđenje, mada su pojedine odluke glavnog sudije Zeljkovića bile neverovatne upravo kada je gol gostiju bio u opasnosti, Zeljković kao da je jedva čekao da neko od napadača gostiju padne u šesnaestercu Radničkog da bi pokazao na belu tačku. To se dogodilo u 70. minutu i Zeljković pokazuje na jedanaest metara. Sa bele tačke siguran je bio Petrović koji postiže pobedonosni gol za svoj tim.

Imao je Radnički više od igre u poslednjih petnaestak minuta ali nažalost bez uspeha. Sa dva sudijska poklon gola i tri boda fudbaleri Žarkova odlaze presrećni iz Pirota. Ljubitelji fudbala u Pirotu danas su gledali lep, dopadljiv fudbal i sudijsku lakrdiju i neznanje, možda je ispravnije reći nepoštenje.

Posle meča zabeležili smo izjave trenera gostiju, Milana Kuljića i pomoćnog trenera Radničkog,Milana Ćirića.