Naš Raške sa ekipom Zemuna, iz Južne Koreje kreće u osvajanje druge svetske titule u Basketu “Tri na tri”!

11. april 2018. 12:00 Sport Pirot Plus Online

Naš Raške, član ekipe Zemuna, koja je osvojila titulu "Svetske serije", u basketu 3x3, kreću u novu sezonu i odbranu trona. Prvi Čelendžer turnir održaće se u Južnoj Koreji.

Ekipa Zemuna predvodjena našim lazarom Rašićem, na ovom Čelendžer turniru koji se održava 14. i 15. aprila, na kojem će pokušati da se izbore za još jedan "World tour" u Sakstonu.

Naša ekipa, ili ekipa Zemuna igratće u sastavu: Rašić, Vuković, Dugošija i Pejić, dok zbog povrede kolena na put neće krenuti Dragović.

Zemunci su već obezbedili tri turnira svetske serije na osnovu plasmana, a to su Japan (Ucunomija), Švajcarska (Lozana) i Malezija (Kuala Lumpur).

Srpski tim će pokušati da sakupi što više bodova, da se izbori za što više turnira Masters serije, kako bi se ponovo plasirao na finalni turnit na kojem brani titulu, a onda napad na odbranu trona.

Ovih dana smo u nekoliko navrata razgovarali sa Lazarom Rašićem, On je u Beogradu, na pripremama sa ekipom. Neće igrati u subotu u prvenstvenom meču za Pirot.

Juče nam je poslao poruku koju prenosimo u celosti.


  • To je prvi turnir u sezoni, Čelendzer (ukupno ima 21 čelendzera), biće 16 ekipa 4 grupe po 4 ekipe i posle ide četvrtfinale, polufinale i finale. Finalisti se kvalifikuju na masters u Sakstoonu (Kanada). Biće ekipa iz celog sveta i jedno 5-6 iz prvih 10 na svetu. Nagradni fond 20.000 dolara.

  • Da zaboravio sam ima 9 mastersa ukupno, plus finalni. Da podsetim da je Basket ,,3x3,, proglašen olimpijskim sportom i da će biti na Olimpijadi u Tokuju.


Organizator Čelendžera i finala je svetska košarkaška federacija FIBA. Biće reprezentacije SAD, Letonije, Holandije, Kanade, Mongolije prvaci Azije, Koreje, Kine itd. Letonci su evropski prvaci. Osim nas učestvuje tradicionalno i ekipa Beograda. Moja želja bila je, što su prihvatili i moji drugari da se na ovom svetskom turniru zovemo Pirot. Nadam se da ćemo uspeti iduće godine da to dogovorimo!!!

Krećemo u četvrtak uveče a tamo smo u petak popodne... Poslaću ti fotografije čim stignemo zajedno sa linkom za stream i satnicom Turnira...

Pozdrav svim Piroćancima!