Napad na Hitnu pomoć

21. januar 2013. 10:20 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ekipa hitne pomoći napadnuta je u subotu ujutro, kada je otišla po pozivu da pruži pomoć pacijentu. Dr Mirjana Mančić, načelnica Hitne medicinske službe, kaže da je ekipa regularno krenula na intervenciju kada je napadač na lekara i dvočlanu ekipu nasrnuo sekirom.

- U suštini poziv je bio da je pacijent loše jer je popio veću količinu lekova, u da je pitanju neko medikamentozno trovanje i ekipa je krenula kako bi što pre ukazala pomoć. Ispostavilo se da je u pitanju nešto drugo, bilo je tu i porodičnog nasilja, prvo je napao suprugu koju je ekipa takođe pokušala da odbrani. Zatim je i sama ekipa napadnuta ali uz pomoć policije odbranili su se, i pacijenta odvezli do Bolnice. – kaže doktorka Mančić..

Doktorka Mančić kaže da su zaposleni u Hitnoj službi do sada bili izloženi ugalvnom verbalnim napadima.

-Stojim iza toga da je nepojmljivo da ljude koji odlaze kući nekome da pomogunu i pruže pomoć, i pritom žure da što pre i bolje obave svoj posao, neko fizički nasrne na njih. Često nam se dešava da imamo verbalne napade koji nisu ničim izazvani, dešavalo se da i fizički budemo napadnuti, ali ovo je do sada jedan od najgorih slučajeva gde je i hladno orućje bilo u pitanu – kaže doktorka Mančić.