NALED Bilten 43 - Nekretninu poseduje tek svaka šesta žena na selu

01. jun 2020. 09:09 Privreda Pirot Plus Online

NALED Bilten 43

Nekretninu poseduje tek svaka šesta
žena na seluTradicija i običaji u Srbiji i ekonomska situacija značajno su doprineli lošijoj poziciji žena u našem društvu, posebno u ruralnim krajevima. Statistika o vlasništvu nad nekretninama jedan je od najboljih pokazatelja, a brojke kažu da u seoskim sredinama čak 84% nema nikakvu nepokretnost na svoje ime, pokazala je nova analiza NALED-a i kompanije PwC.

Detaljnije » 
Više od 1.500 firmi uvedeno u sistem plaćanja ekološke takse


U Srbiji male i velike kućne aparate, IT opremu i druge elektronske i električne uređaje proizvede i uveze 6.142 registrovanih preduzeća. Godišnji izveštaj o količinama stavljenim u promet tokom 2019. prvi put je dostavilo 5.778 preduzeća, čime je procenat onih koji ne dostavljaju izveštaje za posebne tokove otpada iz ove kategorije sveden sa 30% na samo 5%, što je uslov za bolju naplatu naknada.

Detaljnije » 


Kako pripremiti zdravstvo na drugi talas korona virusaPravovremeno definisanje procedura u zdravstvu u kriznim situacijama, pre svega kako bi se izbegle nestašice zaštitne opreme i pojedinih lekova i omogućio interventni uvoz medicinskih sredstava, ključna je preporuka NALED-ovog seta mera za sprečavanje negativnih posledica mogućeg novog talasa Covid-19 virusa.

Detaljnije » 

ZA BILTEN GOVORE