Najviše prvaka i ove godine u OŠ "Vuk Karadžić"

30. avgust 2021. 12:58 Društvo Pirot Plus Online

Osnovna škola "Vuk Karadžić" spremno dočekuje novu školsku godinu, a kako je za portal Plusonline rekao Tugomir Cvetković, direktor škole, odgovoriće svim zahtevima koje je propisalo Ministarstvo prosvete i krizni štab Vlade Republike Srbije u vezi bezbednosti i zaštite dece i zaposlenih od korona virusa. 

Nastava će početi redovno, a da li će se prekidati ili uvoditi odredjene izmene u izvodjenju nastave, još uvek nije izvesno, dodaje Cvetković. 

U prvi razred, zajedno sa isturenim odeljenjima u OŠ Vuk Karadžić, upisano je 140 učenika, od koji 132 u centralnoj školi, što je najviše upisanih učenika u okrugu. 

Tehnoloških viškova neće biti. 

Direktor Cvetković odgovorio je i na naše pitanje povodom uklanjanja ograde oko igrališta u dvorištu, prema stambenim zgradama gde je u toku uredjenje parking prostora. 

Ograde još uvek nema, ali kako je dodao Cvetković, uskoro bi taj prostor trebao da bude orgaradjen, nezavisno od toka radova na parkingu, kako bi bezbednost učenika i van učionica bila na visokom nivou. 

Svečani prijem prvaka u ovoj školi biće 1.septembra od 10 sati kada će učenici sadašnjeg trećeg razreda izvesti priredbu dobrodošlice nakon čega će biti održana prozivka. 

Takodje, u petak, 3.septembra učenici 1.razreda prisustvovće predstavi dobrodošlice u Narodnom pozorištu Pirot.