Na sednici Saveta za zdravlje razmatrana aktuelna epidemiloška situacija

21. januar 2022. 13:49 Korona virus Pirot Plus Online

Danas je održana prva ovogodišnja sednica Saveta za zdravlje grada Pirota. Predsednica Saveta, dr Milena Dimitrijević, u izjavi za medije rekla je da su na dnevnom redu teme vezane za planove i programe rada Saveta u ovoj godini, jedna od tema je i izrada Akcionog plana javnog zdravlja za naredne tri godine, i naravno aktuelna epidemiološka situacija i obuhvat vakcinacijom. 

Dr Radovan ilić, direktor Doma zdravlja Pirot,  iznoseći podatke o trenutnoj epidemiološkoj sitacije istakao je da će u slučaju povećanja broja pregleda biti otvorena još jedna kovid ambulanta, ali će u tom slučaju biti smanjen broj ekipa koje će raditi sa hroničnim apacijentima i apacijentima sa akutnim stanjima. (poseban post na portalu)

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja: Ukoliko broj pregleda i dalje raste, otvorićemo još jednu kovid ambulantu

Kumulativne stope u Okrugu u drastičnom su porastu u prethodnih nedelju dana, stopa pozitivnosti je od 42 do 46 odsto, rekla je dr Radmila Zec, epidemiolog pirotskog Zavoda za javno zdravlje

Dr Radovan Ilić, kao dugogodišnji pedijatar istakao je da je, prema njegovom mišljenju bilo potrebno odložiti početak drugog polugodišta

Tim za škole odluke o modelu nastave donosi na nedeljnom nivou. Ukoliko se u grupi registruju pozitivni slučajevi cela grupa ide na online nastavu. 

*I.S.