Naš Luka i dalje ”crta srcem” i pomaže bolesnoj deci

04. mart 2020. 09:00 Čitalac reporter Pirot Plus Online

Luka Milić, Piroćanac, živi i studira u Beogradu. Iako su studentske obaveze brojne, Luka ima vremena da ispolji jednu od najplemenitijih ljudskih osobina ! Luka je pravi majstor, njegov hobi je da na izuzetan način crta automobile. Po tome je već poznat u svetu i ima česte pozive i dobru saradnju sa mnogim hobistima sličnim njemu.

    Luka nam je poslao mejl , spreman da uskoro pomogne još nekom obolelom detetu.  Nažalost, takve dece ima i dalje. Ako je potrebna pomoć, javite nam se, mi ćemo informaciju poslati Luki i on će uspostaviti kontakt sa vama !

.....................................................

Luka Milić

Tue, 3 Mar, 23:04 (13 hours ago)

   

to me

Evo najnovijih radova ! Kada se 2 rada prodaju, menjamo kom detetu cemo pomoci sledece. Cena 3500 din. 

Ako se javi neko iz Pirota, bicu u mogucnosti da  konaktiram . Vidimo se  uskoro ,  21-og dolazim u Pirot

 Ovo su dva nova rada !

 Luka je nedavno pomogao malom  Urošu Matoševiću koji boluje od teške bolesti. Kao i o našoj maloj Mili, i o Lukinom zdravlju na ljudski način, zajedno sa njim, brine  “Budi human” humanitarna organizacija Aleksandra Šapića.

.....................................................

    Za one koji nisu videli prošlu objavu na našem Portalu, ponavljamo Lukinu priču o sebi !

Moje ime je Luka Milić. Imam 21 godinu,dolazim iz Pirota. Student sam završne godine Visoke Politehničke škole u Beogradu, smera dizajna industrijskih proizvoda.Pre studiranja sam bio učenik Tehničke škole u Pirotu, smera tehničar za kompjutersko upravljanje.Veliki sam ljubitelj automobila, još od detinjstva, i to se prenelo na papir. Pre automobila sam radio portrete, i prestao jer sam hteo da sebe pronađem kao umetnika, i kako bi se posvetio daljem školovanju.U drugoj polovini 2017godine sam krenuo sa svojom Instagram stranicom i na taj način širim svoje iskustvo sa crtanjem i obožavanje automobila sa mnoštvom ljudi iz celog sveta.

 Moj rad se pretvorio i u biznis. Radove drže okačene na zidove mnoštvo klijenata iz SAD-a, Australije, Nemačke, Rusije... Od prošle godine sam počeo da se bavim i humanitarnim radom, prodajom radova radi pomoći humanitarnim akcijama. Preko 20 radova su poklonjena deci na odeljenjima Univerzitetske dečije klinike Tiršova u Beogradu i bio sam u posetu hematološkom odeljenju te bolnice.To radim jer želim pre svega da pomognem najmlađima, kojima je život jako otežan i time što radim dajem nadu roditeljima. A i poklanjanjem radova toj deci je jako dobar osećaj jer,iako se bore sa teškim bolestima, nose osmeh na licu kada je neki rad u njihovim rukama. 

Ovo što radim, ne radim za neki svoj profit, samo želim da pomognem onima kojima je pomoć potrebna. Deci je život uskraćen zbog bolesti, i ne daje im da osete svu sreću koju te godine donose.Crteže radim profesionalnim markerima proizvođača Winsor & Newton i Copic.Pre toga sam koristio B grafitne olovke i ugljene štapiće. Moj cilj nakon diplomiranja je, naravno rad u struci i nastavak sa humanitarnim radom.