Na Ciglani "nula", Željuša opet lider

07. novembar 2019. 07:00 Sport Pirot Plus Online

Okružna liga

10.kolo

I pored velike borbe i šansi na obe strane u susretu na Ciglani, gde su snage odmerili Spartak i Senjak, akteri nisu uspeli da u derbiju kola pogode mrežu. Meč su obeležila oba golmana, prednost je ipak, na strani Jordanovića, „ jedinice“ domaćina. Bio je na velikom iskušenju, i u nekoliko navrata uspešno je intervenisao ispred napadača Senjaka.

Nerešen ishod u ovom meču najviše je pogodovao Željuši, koja je sa tri boda protiv „ Vladimira Durkovića“ na svom terenu, ponovo izbila na prvo mesto pred derbi u nedelju, u Gnjilanu.

Što se tiče titule jesenjeg prvaka, još nije sve odlučeno. Odluka će pasti u poslednjih 90 minuta ovog vikenda, gde vodeća trojka ulazi sa „ dva boda razlike“, na trenutnim pozicijama. Derbi jeseni svakako je u Gnjilanu. U prvom planu je domaćin jer igra na svom terenu dok Senjak, u istoj ulozi, danas popodne dočekuje Slogu. Sve je opticaju, ali treba sačekati i konačne ishode svih utakmica poslednje jesenje runde ...

Deseto kolo:Napredak – Mladost 0:2, Padež – Zadrugar 5:8, Zvezda – Dragoš 1:1, Spartak – Senjak 0:0, Sloga - Gnjilan 2:1 i Željuša – Vladimir Durković 3:1.

Tabela: Željuša 22, Senjak 20, Gnjilan 20, Spartak 18, Dragoš 17, Sloga 15, Mladost 14, Vladimir Durković 12, Zvezda 10, Napredak 7, Padež 5 i Zadrugar 5 bodova.

U 11. kolu igraju: Vladimir Durković, Senjak – Sloga i Zadrugar – Padež (subota), Gnjilan – Željuša, Dragoš – Spartak i Mladost – Padež ( nedelja). Svi u 13, 30 časova.

*Tekst i foto Sl. Jovanović