Mostovi prioritet u 2013. godini

06. februar 2013. 12:22 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predstavnici lokalne samouprave u narednih par dana predaće nadležnima u Ministarstvu lokalne uprave I regionalnog razvoja projektnu dokumentaciju za izgradnju mosta na Drugom ringu, kaže u izjavi za Plus radio Branislav Kostić, zamenik predsednika Opštine. Predračunska vrednost projekta izgradnje Mosta Senjak, koji će biti finansiran sredstvima nadležnog ministarstva I lokalne samouprave, je oko 120 miliona dinara

- Dinamika realizacije projekta direktno je vezana za iznos sredstava koji će biti odobren od strane resornog Ministarstva. Očekivanja su da radovi započnu tokom ove, a da će ceo projekat biti završen naredne godine, kaže Kostić.

U toku je priprema i tenderske dokumentacije za izbor najpovoljnijeg ponudjača koji će raditi analizu stanja mosta Gazela.

- Ako rezultati analize pokažu da je most u dobrom stanju onda će se raditi samo rekonstrukcija mosta. U suprotnom, ukoliko su rezultati nepovoljni, o daljoj sudbini Mosta Gazela odluka će biti doneta naknadno. Rezultati analize biće poznati u naredna dva meseca, napominje zamenik predsednika opštine.

Radovi na Malom mostu biće nastavljeni sa stabilizacijom vremenskih prilika. Neophodno je da u periodu od oko petnaestak dana i noćne i dnevne temperature budu iznad nule, tako da se završetak radova očekuje tokom marta.