Moderna basna! Da li da postanem – VO ??!!

20. februar 2020. 13:40 Stavovi Pirot Plus Online

ISTORIJSKI PROGLAS
Na osnovu člana 1. MOJE PROPASTI, i tačke 1. društvene sramote, donosim sledeći istorijski
PROGLAS
1. Proglašavam sebe,  ZA VOLA BROJ JEDAN. Na taj način se uključujem u životinjsko carstvo  povećavajući ga.
2. Promenom svog društvenog statusa menjam i ime. VO iz tačke 1. zvaće se NEŠONJA, i treba da pase i bude miran kao i ostala rogata i repata stoka.
3. Vidljivi rep i rogove izradiće mi plastična industrija, dobrovoljno, u čast prvog VOLA  grada . Inače, već imam rogove i rep, koje  su  mi  napravili  kolege i "prijatelji"  međuljudskim odnosima.
4. Razgovor ću voditi putem rikanja.
5. Stan i boravak biće mi šume, pašnjaci, proplanci i parkovi  u gradu i okolini .
6. Kao VO biću skupiji, povećaću stočni fond, pa će me razni ... načelnici, njihovi čuvarkaputa-ši  kolege, članovi raznih komisija, direktori i drugi, valjda više ceniti.

 Detalji iz knjige "Zašto sam postao VO"

...................................................................

Razjašnjenje !

 ... Ne znam da li ste čitali ovu knjigu! Zove se "Zašto sam postao  VO"! Savetujem  da je , za svaki slučaj pročitate . Napisao je Stanoje Ćebić, Valjevac, godine 1981. Metalostrugar!   Poslužiće vam  kao korisno štivo u vašim nastojanjima da se bolje snadjete u svojoj okolini. U protivnom i vi ćete se odlučiti  da krenete za mnom. Nema vam druge !

 U želji da budem jasniji, promenio sam samo nekoliko detalja. Pored ostalog i vo će se zvati mojim imenom NEŠONJA, umesto piščevi MILONJ

...................................................................

    ...Vraćam se juče popodne promrzao, gladan sa Stadiona i tu negde u centru, vidim neko podigao ruku. Hladno. Ona "zatvorska" vunena kapa namaknuta do očiju. Zaustavim auto na nepropisno mesto, ostavim motor da radi, upalim sva četiri i pridjem. Poznajem čoveka. Reče mi što reče uz ono na kraju.

 -Molim te, ovo medju nama, reče mi "jedan čovek"! Klasika.

....................................................................

   Veče i veći deo noći iskoristio sam "šetajući"  po trnju. Čudo da je čovek u nastojanjima da  sebe objasni, primoran, kao Stanoje Ćebić, metalostrugar,  da se menja. Da porodicu, roditelje , sve što je decenijama stvarao, zanat zbog kojeg živi,  kaldrmu po kojoj je kao dete trčao, da sve to odbaci , kako bi se priklonio većini i carstvu u kojem će svi biti – ISTI !!!!

...................................................................

    Dogovor

   U  dobro poznatoj atmosferi,  okupljeni oko "tezge" "Kiosk" "Lešinar" i "Dron"  tražili su ovih dana, zajedno sa gospodinom  "Punpom" razloge kako bi Nešonju, izveli iz ogromnog tora i poslali ga  u "žutu kuću"!

More eutanazija  za njega, to je sada moderno, reče "Kiosk" koji doduše i ne zna šta je to, ali je ovih dana, "kopipestirao" i slao na već poznata "čudila"!

 "Njeknja" je "čudilo"  odakle kaplje, a ima ga i na još nekim, modernim  medijima.

  Polako, prekinu euforiju, iskusni "vuk", (nadenuli mu nadimak "lešinar" jer drema po hodnicima i čeka da li je neko otišao u "bajbukanu" kako bi se "otezgario"! )

 Mora da nadjemo zašto ćemo da ga šaljemo da ga "eutanazuju" . Nisam ni ja išao da posmatram kako ih "tepaju" ali, mora prvo da ga popišemo, da mu uzmemo "dušu" na pregled i ako nadjemo nešto da nas je "pisao" onda da zovemo  gosn "Pumpu" da nam preko veze pronadje "čvesnog" koji će kod oni što "špricaju" u veliku "žutu kuću"  gde  imam svoju klupicu, da mu "preseču kolač".

"Dron"  je samo čutao, kao i obično, jer još uvek nije "pao s Marsa"  odakle stalno prati da mu neko drugi  ne "kumuje" pošto su se jedan drugome zakleli na vernost  i "s dve ruke" potpisali !

..................................................................

 "Žuta kuća"

    Ako ste razumeli junake ove "bajke" , sada ću vam preneti  kako je Nešonji  onaj iz "žute kuće" uzimao "dušu" na analizu!

 "Žuta kuća":  Da li imate dokaze da gospodin "Kiosk"  širi  pašu i u komšijsko!.

 Nešonja:  Da,  on "riče" u velikoj  "slikovnici" gde zaista ne znam šta sve "riče" ! Na  debeli trbuh, stižu mu  raznorazni "otpaci" Napravi  ponekada i sam "pomije" i sve to spakuje i šalje dalje. Ima  ih još  u "porodici" ! Na kraju meseca,  od  "slikovnice"  dobije dobru "krku" a kapne i ponešto  od "rodbine".

"Žuta kuća":   Da li imate dokaze  da "Lešinar" i "Dron" izlaze zajedno da "brste" a po vašim navodima i  oni "kopipestiraju" kako bi prvog naplastili što više "sena".

Nešonja :  Druže "Žuta kućo" to se vidi , kad sednete pod šljivu da malo "riknete"! Kuriri  zovnu preko alo, ili telegrafišu  da im pošalju  sve važne novosti  kako bi i "Lešinar"  i "Dron"  mogli da u štalu zajedno odnesu seno da letos , kad otidu sa gosn Pumpu u Karam da mogu da zobuju  na klaziv.

"Žuta kuća":  Došao je kraj (svemu). Razidjite se

....................................................................

Mesto dogadjaja Redakcija Naksi Plus radija, Portal Plus online.

Vreme :  20.februar 2020

  Prisutni Ivana Stojanov, Biljana Stanković, Ljubiša Stojanović i Zoran Nikolić. Sonja Ćirić je na zasluženom odmoru !

...................................................................

Zaključivanje  (po DEDUKCIJI )

(Deduktivno zaključivanje je ono koje sledeći pravila koja čuvaju istinu ne krši zahtev da iz istinitih premisa mora slediti istinit zaključak)   

Zaključak

        Ne znam zaista više šta da mislim, da pišem, kako da gledam na život, da bih sebe sačuvao. Što kaže jedan moj prijatelj, ,da ostanem normalan,,!                                                                               

Ono što mi je onaj čovek rekao  da ONI  traže razloge da me tuže, na dobar način ilustruje ono što mi je  ON  rekao! 

   -Tebe niko ne voli!

     Iskreno, ako je zaista tako, ON mi je učinio veliku uslugu. SREĆAN SAM DA ME ONI NE VOLE !

     Kako se ovih dana puca sa svih strana  i sve nas manje vole, što je pobedničko saznanje, sve više razmišljam da li da poslušam Stanoja Ćebića, metalostrugara iz Valjeva i proglasim sebe za VOLA, kako bih bio isti, ili da  im pošaljem poruku da zarad istine koju od nas čekate  NEĆEMO STATI !

      I da vam kažem!

    Ama baš nimalo me ne interesuje ( nas ne interesuje)- ko je ovih dana obukao , ili preobukao dres, i kako će igrati   "aprilsku igru" . Neka nas manu! Neka bolje rade i misle za  vas. A mi ćemo, bez imalo zluradosti, pošteno, bez da izigravamo nečije zapisničare i portparole, gledati ISTINI u oči i  smatrati je  jedinom zbog koje radimo !

     A oni, Kiosk, Lešinar i Dron, njihov duhovni gosn "Pumpa" neka nastave da sakupljaju letinu. Plašim se samo da ih "slana ne popari"!!!

...................................................................

 ( Ko razume, shvatiće ...)