Mlekarska škola nastavlja saradnju sa Bugarskom

30. oktobar 2014. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Mlekarska škola bavi se proizvodnjom mlečnih proizvoda već dugi niz godina, a nadaleko čuveni pirotski kačkavalj proizvodi se uobičajenim tokom.

- Proizvodnja ide svojim tokom, mleka ima dovoljno, kačkavalj ide dobro, jedino se zastalo sa proizvodnjom jogurta jer je sanacija odelenja za proizvodnju jogurta u toku, izjavio je Milan Vučićević, direktor škole za Portal Plus online i Plus radio.

Prošle nedelje su se predstavnici Mlekarske škole vratili iz Bugarske gde imaju dugogodišnju saradnju sa srednjom školom sličnih profila.

- Predstavnici naše škole, kao i predstavnik Ekonomske škole, bili smo prošle nedelje u Pirdopu, u Bugarskoj, sa kojom imamo dugogodišnju saradnju. Na radnom sastanku smo se dogovorili da nam učenici i nastavnici njihove škole budu gosti posle jesenjeg raspusta, rekao je Vučićević.

Prema rečima direktora, ta saradnja podrazumeva upoznavanje učenika iz Pirota sa učenicima iz Pirdopa, posetu nastavi i izradu proizvoda. Od ove godine će se uključiti i Ekonomska škola jer škola u Bugarskoj sa kojom sarađuju ima i kuvare, istakao je Vučićević.