Ministarstvo privrede: Razgovori s turskim partnerom u dobrom pravcu

27. mart 2015. 10:33 Privreda Pirot Plus Online

U cilju bolje informisanosti radnika sa zbivanjima oko budućeg investitora, objavljujemo u celosti dopis koji je stigao iz Ministarstva privrede.

O svim budućim dešavanjima radnici će biti blagovremeno informisani preko sredstava javnog informisanja jer je to u ovom trenutku najbolji I najtačniji način medjusobne komunikacije.

Poštovana Miša, uvažena gospodo,

Molim Vas da me izvestite kako je prošao sastanak saTurskom kompanijom i koji su zaključci sa sastanka.

Na sastanku održanom u Ministarstvu privrede, 25.aprila 2015.godine, potencijalni investitor iz Turske je izrazio veliko interesovanje za vašu kompaniju i tom prilikom nam je predočio da je neophodno da prethodno dovrši plan proizvodnje i da se izvrše dodatne tehnološke provere, nakon čega će doneti konačnu odluku.

Zamolili smo, s obzirom da nam je vreme najveći “luksuz”, a prvenstveno zbog zaposlenih u vašoj kompaniji, da nam odgovor dostave najkasnije za 10 dana, što su oni potvrvdli da će i učiniti.

U celoj ovoj situaciji najveći koleteral su upravo radnici i potuno opravdano pokazuju svoje nezadovoljstvo.

Svesni ste činjenice da od prvog momenta, kad smo saznali za veše problem u kompaniji, ulažemo poslednji atom snage i iscpljujemo sve moguće opcije kako bi “podigli kompaniju na noge”!

Stečaj jeste jedno od rešenja, ali u ovo mmomentu i dalje smatram da je plan reorganizacije, uz novog i pravog investitora, bolji put za izlazak iz problema.

S poštovanjem,

Aleksandra Cvijović

Ministarstvo privrede