Ministar odbrane Bratislav Gašić uskoro u Pirotu

13. avgust 2014. 10:26 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Prilikom nedavne posete Bratislava Gašića, ministra odbrane Pirotskom okrugu, u svojstvu visokog funkcionera SNS-a, došlo je do neformalnog sastanka sa Vladanom Vasićem, predsednikom Opštine Pirot.

Vasić kaže za Portal Plus online da je do susreta došlo zahvaljujući dobroj dosadašnjoj saradnji u Upravnom odboru NALED-a. Pored toga bilo je i ranijih kontakata u vreme kada je Bratislav Gašić bio prvi čovek Kruševca.

- Razgovali smo najpre o nedavnoj kupovini Doma Vojske i narednim koracima u rešavanju finansijskih obaveza. Vojska Srbije je prihvatila 11 stanova u zamenu,a ostali će Pirot otplaćivati. Treba očekivati da uskoro Bratislav Gašić, kao ministar odbrane dodje u Pirot radi zvanične primopredaje Doma Vojske i ključeva stanova za vojna lica.

Vladan Vasić kaže da je u razgovoru sa Bratislavom Gašićem, pomenuta i mogućnost povratka jedinica Vojske Srbije unekada jednu od najboljih kasarni u bivšoj Jugoslaviji.

- To bi bilo od izuzetnog značaja za naš kraj. Razloga ima previše i smatram da bi Pirot dobio mnogo ukoliko bi Kasarna "Treći pešadijski puk" ponovo oživela. Kapaciteti Kasarne, infrastruktura, omogućili bi izuzetne aktivnosti vojnicima i starešinama, Piroćanci bi kao nekada, dobili izuzetne sugradjane, završio je Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot.

Kasarna u Pirotu prostire se na 55 hektara i raspolaže sa kompletnom infrastrukturom.