Ministar Gašić uručio ključeve 11 stanova VIDEO

05. novembar 2014. 15:15 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Posle jednočasovnog razgovora u kabinetu Vladana Vasića predsednika Opštine Pirot, ministar odbrane Bratislav Gašić stigao je u Kozaračku ulicu, zgrada 114. gde su ga sačekali budući vlasnici stanova , zaposleni u Ministarstvu odbrane koji resorno rade na obezbedjenju uslova za stanovanje pripadnika Vojske Srbije. Bio je i veliki broj novinara.

A potom je usledilo svečano uručenje ključeva 11 stanova.

Većina vlasnika stanova čekala je ovaj trenutak više od 2o godina.

Bratislav Gašić, ministar odbrane, obraćajući se brojnim novinarima rekao je da se radi o još jednoj akciji ovog Ministarstva da obezbedi svojim starešinama I zaposlenima u Vojsci Srbije ,,krov nad glavom,, U Pirotu su stanovi obezbedjeni u okviru aranž,mana kuporpodaje Doma Vojske sa Opštinom Pirot. Dogovori za prodaju Doma trajali su predugo.

Na pitanje novinara, ministar Gašić najavio je i povratak Vojske Srbije u pirotsku klasarnu.

Vladan Vasić, predsednik Opština Pirot kaže da je kupoprodaja Doma Vojske višestruko značajna. Doneće veliku korist gradjanima Pirota .Vasić, takodje, smatra da će povratak kasarne u Pirot biti ravan otvaranju jedne fabrike.

Potom je ministar Gašić obišao stanove zajedno sa vlasnicima .

Opština Pirot ustupila je Vojsci Srbije jedanaest stanova ukupne vrednosti 250 miliona dinara. Preostalih 500 miliona, Vojsci Srbije biće isplaćeno u narednih 5 godina u mesečnim ratama od 9,5 hiljada evra.

Ministar Gašić otputovao je u Vranje gde će uručiti ključeve stanova i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovom gradu.