Miloš Colić umesto Vladana Vasića!

21. decembar 2022. 11:58 Stavovi Pirot Plus Online

Naslov je istinit. Naravno da ću obrazložiti.

Znate, dugo se govori o medijima, o ravnopravnosti, slobodi, jednakom odnosu prema svima. Godine su me naučile da pokušavam da istina bude jedini način kojim ću biti čist pred Bogom. 

Nagledao sam se svega i svačega. Ponekad mi je smetalo, jer kako sam govorio “tuku mi decu”, ovaj posao je srastao sa mnom i živim ga da bih radio.

Ponekada mi je, iskreno, žao nekih kolega. Ponekada se pitam, kakav je to osećaj  kada se probudiš, kada žmuriš, kada ti, ama baš nimalo ne smeta da recimo čoveka sa skoro 39 temperature i s koronom, iz Bolnice, pošalju kući. Da im ne smeta da bebe umiru u Bolnici posle porođaja , da se teme rade ,,iz mejlova” i sa događaja na koje vas zovu.

Eto, to neću i to pokazujem. Ne zbog sebe i mojih u Kući, već zbog posla. Ali i zbog onih koji su na vlasti. Znam neke od njih kako su im lica bila vesela, nasmejana, gorda, dok su demokratiju nosili u grudima i tražili istinu i pravdu.

Da se razumemo, ne zameram ama baš nikome kako će raditi. Svako nosi svoj krst. Pogotovo za one koji slave slave, idu subotom ili nedeljom u Crkvu i štite se Bogom i Božljom voljom.

Možda mi nije bio potreban ovaj uvod.

 Iskreno ŽALIM!

   Žalim zbog toga što sam, kao profesionalni novinar koji ovaj posao radi (piše u radnoj knjižici) od 1.10.1978. godine, uvek nastojao da budete o svemu dobro obavešteni i iz pravih izvora.

 Zbog toga sam se, uz poruku sekretarici Kabineta da će razgovor biti na visini zadataka obojice sagovornika, obratio mejlom.

      Vladane, dođi da razgovoaramo kao ljudi! Bila je moja poruka. To nam je zajednička obaveza. Onako kako odlaziš kod drugih, dođi u naše prostorije. Ko zna, možda bi ovaj razgovor ušao u istoriju, ne samo po ostvarenom, već i zbog one priče da će uskoro u veliki grad.

 Evo šta sam napisao!

Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>

Mon, 19 Dec, 10:06 (2 days ago)

   

kabinet@pirot.rs

 Gradska uprava

 Gradonačelnik Vladan Vasić

 Poštovani,

   Na kraju svake godine realizujemo sa Vama Novogodišnji Presing. S obzirom na veoma plodnu, po rezultatima bogatu godinu, smatramo da će za naše sugrađane biti dobro da čuju Vaše utiske, ocene, kao i najavu naredne godine. Poznato je da će Budžet za 2023. biti još veći, što podrazumeva i nove poduhvate.

Predlažemo da Presing realizujemo tokom ove nedelje, tamo posle srede, kako bismo, ukoliko prihvatite, pozvali naše sugrađane da šalju pitanja. 

 Želimo Vam još bolje rezultate u 2023. godini,u  Vašoj 21. godini  kako ste gradonačelnik (predsednik Opštine).

 Okvirna pitanja ćemo Vam blagovremeno poslati. Pozivamo Vas da razgovor realizujemo u studiju u našim novim prostorijama.

 Pozdrav

 Ani press doo Pirot

Nenad Paunović novinar, direktor  

......................................................................................................

Moram da kažem da sam sa sekretaricom Kabineta, ima u mom telefonu koliko je poziva bilo, pokušavao da usmenim putem dogovorim Presing. Razumeo sam je, bilo joj je, verujem, neprijatno. Ali, ona samo radi svoj posao.

 I konačno, sekretarica Kabineta mi je odgovorila da je gradonačelnik poručio da ove godine neće raditi Novogodišnji Presing. Sa mnom, da! Pokušao sam, predložio da rade Sonja ili Ivana, nisam dobio odgovor.

Upućen sam na zamenika.

 Ok, tako je rečeno, tako je čovek smatrao. To je njegov stav, njegova odluka, on je gradonačelnik, prvi građanin Pirota i njegova reč mora da se poštuje.

 Jeste da sam progutao onu Đinđićevu žabu, ogromnu, dok sam slao mejl na adresu Miloša Colića, zamenika gradonačelnika!

Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>

Tue, 20 Dec, 11:50 (23 hours ago)
to kabinet@pirot.rs

 Gradska uprava

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika 

Poštovani gospodine Coliću,

  Upravo smo dobili usmenu inforrmaciju iz Kabineta gradonačelnika Vladana Vasića, da ove godine neće gostovati u našoj emisiji  Novogodišnji Presing. Naravno da nam je žao zbog toga, jer smo smatrali da je od značaja da se gradonačelnik obrati našim sugradjanima i govori o brojnim rezultatima koji su postignuti, odgovori na naša i pitanja naših sugrađana.

  Da li zbog zauzetosti, brojnih obaveza koje ima na kraju godine, tek, odgovor je prvi put negativan. 

 Uz žaljenje što nije prihvatio intervju, obraćamo se Vama, uvažavajući Vaš rad, s predlogom da realizujemo pomenutu emisiju.

   Razgovor bismo radili u našem novom studiju u novim prostorijama, na Veznom traktu, Trg pirotskih oslobodilaca BB.

   Predlažemo da emisiju uradimo do petka, 23.12. 2022 orijentaciono između 10 i 12 h.

 Okvirna pitanja ćemo dostaviti.

  Emisiju će realizovati neko od naših novinara, Sonja Ćirić, Ivana Stojanov, ili Nenad Paunović, u zavisnosti od dogovora na sastanku Redakcije.  

 Pozdrav 

 Ani press doo Pirot 

Nenad Paunović, novinar, direktor 

..........................................................................................

 Smej se i kada bi plakati hteo... znate onu našu.

I smejao sam se kiselo, dok sam se juče obraćao zameniku Milošu Coliću. Bio je zauzet, a čini mi se da je i on kao i gradonačelnik, blokirao moj telefon, tako da sam tokom dana čekao odgovor.

 Zvao bih ga. Do skora smo baš lepo sarađivali.

..........................................................................................

S obzirom da vreme ide, da je po planu Presing trebalo da uradimo do kraja ove sedmice, bio sam prinuđen da zovem ponovo sekretaricu. Ljubazan glas, naravno, makar i poslovan, moje pitanje i njen odgovor.

 Zamenik gradonačelnika, Miloš Colić, ima slobodno vreme, u četvrtak, 29.decembra u 10h.

Dogovorili smo da bude u našem studiju u novim prostorijama.

 Zadatak da razgovara sa Milošem Colićem, dobila je Sonja Ćirić, novinar urednik.

Eto, da opravdam naslov.

U Novogodišnjem Presingu:

 Miloš Colić umesto Vladana Vasića!