Miloš Colić: Montiranje šatora ispred Kovid ambulante očekujemo u subotu. Još uvek nema potrebe za otvaranje nove ambulante u gradu

26. novembar 2020. 14:59 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot je danas kupio šator koji će biti montiran ispred Kovid ambulante u Tijabari, saznali smo danas od Miloša Colića, zamenika gradonačelnika Pirota. 

Biće obezbedjena i grejna tela koja će biti montirana unutar prostora, te će na taj način svi pacijenti koji će čekati na pregled ispred ambulante, biti adekvatno zbrinuti i u predstojećem zimskom periodu. 

Kako je rekao Colić, za portal Plusonline, šator bi trebalo da bude poslat putem pošte, ali ako se jave odredjeni problemi, biće sutra preuzet lično. Montiranje se očekuje već u subotu. Govoreći o tome, Colić je apelovao na gradjanje na koji način se mogu smanjiti gužve i rizik pri čekanju ispred Kovid ambulante. 

Sobzirom na to da se broj obolelih povećava, pitali smo Colića da li postoji mogućnost i potreba za otvaranje još jedne Kovid ambulante u Pirotu. 

On smatra da ipak ne treba, a da bi se, možda, u problemu našlo medicinsko osoblje i njihov kapacitet.

Saradnju sa Javnim preduzećima, školama i ustanovama kulture, Colić ocenjuje pozitivno. Gradska uprava svakodnevno dobija izveštaje i upućena je u stanje, koje se kako kaže menja iz dana u dan. Deo nastavnika kod kojih su registrovani simptomi, isključen je iz redovne nastave, a ista situacija je sa radnicima Javnih preduzeća. 

Kako nezvanično saznajemo, za sutra je zakazana sednica Kriznog štaba za vanredne situacije, na kojoj će se raspravljati o trenutnom stanju u gradu i eventualnim novim merama.