Milka Colić: Vrtići u Pirotu potpuno spremni za prijem dece, sve mere preduzete, 176 deteta biće raspoređeno u četiri vrtića

10. maj 2020. 12:46 Društvo Pirot Plus Online

Posle pauze od mesec i po dana, zbog pandemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji, Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj” počinje sa radom u ponedeljak, 11. maja. Biće otvoreni vrtići “Prvomajskci cvet”, “Neven”, “Bambi” i “Lane”.

Za polazak u vrtić prijavljeno je 176 deteta, a najveći broj prijavljenih je jaslenog uzrasta.

Iz Predškolske ustanove ističu da su roditelji u obavezi da imaju potvrdu od poslodavca da su radno angažovani (oba roditelja), da dete ima potvrdu od pedijatra da je potpuno zdravo i da potvrda nije starija od sedam dana. Takođe, dete treba i da je vakcinisano.

Direktorka Predškolske ustanove u Pirotu, Milka Colić, rekla je za Portal Plus onlajn da su radnici predškolske ustanove testirani na COVID19, vrtići su dezinfikovani i primenjene su sve mere propisane od Ministarstva prosvete i Školske uprave Niš, što znači da su potpuno spremni za rad.

Lokalna samouprava je Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj” obezbedila preko 500 maski, više od 500 pari rukavica, 7 vizira i veliku količinu sredstava za higijenu, a izdvojena su i sredstva za kupovinu istih u narednom periodu, istakla je Milka Colić.

U nedavnom razgovoru sa prosvetnim inspektorom Grada Pirota, Dušanom Spasićem, potvrđeno nam je da vrtići kreću sa radom 11. maja, dok za školarce neće biti nastavka školske godine. Aktivnosti koje očekuju učenike i nastavnike posle maja odnosi se na popravljanje ocena i ostalo što je predviđeno pravilnicima u koje su škole upućene.