Milena Dimitrijević: Na prvoj radnoj sednici Skupštine grada donete značajne odluke

09. septembar 2020. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana prva radna sednica Skupštine grada u novom sazivu. Od 56 odbornika sednici su prisustvovala 53 odbornika.

Jedna od najznačajnijih tačaka dnevnog reda bila je razmatranje Završnog računa Budžeta grada za 2019godinu i izvršenje Odluke o Budžetu grada za prvih šest meseci ove godine. O ovome je na sednici izvestila Jagoda Šnele, načelnica Odeljenja za privredu i finansije. Izveštaj o Budžetu za prošlu godinu i odluka o Budžetu za prvih šest meseci 2020. godine usvojeni su sa 44 glasa.

Potom su usledili i izveštaji javnih preduzeća koji su, takođe, usvojeni. O ovome su govorili direktori javnih preduzeća – Zoran Nikolić, JP “Vodovod i kanalizacija”, Bratislav Ćirić, JP “Gradska toplana”, Boban Tolić, JP “Komunalac”, Slaviša Svilarov, JP za planiranje i uređenje gradskog građevinskog zemljišta i Nebojša Ivanov, JP Regionalna sanitarna deponija.

Sednica je završena imenovanjima i razrešenjima i odborničkim pitanjima.

U izjavi za medije Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada, istakla je da je zadovoljna tokom i ishodom sednice na kojoj su donete značajne odluke, kao što je odluka o Budžetu grada.

Dragana Tončić, predsednica Odborničke grupe “Aleksandar Vučić - Za našu decu”, kaže da je počastvovana jer je prvi put odbornik i učestvuje u radu parlamenta. Očekuje da će u radu biti prepoznatljivi i transparentni.

Svoj komentar na tok današnje sednice dala je i Odbornička grupa “Najbolje za Pirot - Odbranimo reke, odbranimo Pirot – dr Žarko Todorović”.