Marka Vidojevića do početka prvenstva čeka težak posao

11. jul 2019. 10:30 Sport Pirot Plus Online

TRAJAL – RADNIČKI (P) 3:0 (3:0)

Stadion Trajala. Gledalaca: 200. Sudija: Lazar Pršić (Kruševac). Strelci: Mančić (autogol) u 3, Radosavljević u 13, I. Jovanović u 45. Žuti kartoni: Dojkić, Radičević (Radnički).

TRAJAL: N.Jovanović, Đurović, Punoševac, Trnavac, Radmanovac, Radosavljević, Petrović, Liščević, Milisavljević, I. Jovanović, Osman. Igrali su još: Stojanović, Petrović, Radić, Savić, Kršanin, Gogić, Milošević, Stepanović, Baba, Tomić, Ristić, Šedou.

RADNIČKI (P): Cvetanović, Vlajković, Mančić, Veličković, Zajić, Tolić, Pobulić, Dojkić, Stojković, Spasić, Kostić. Igrali su još: Šuljagić, Petrov, Kamenović, Marković, Petrović, Milenković, Radičević, Apostolović, Mirković, Stojicev, Radivojević, Rajović.

U prvoj proveri Trajal je bio bolji od povratnika u prvoligaško društvo, pirotskog Radničkog. Otvorili su domaći utakmicu ekspresnim golom, već u trećem minutu. Odlično je sa leve strane „zavrnuo“ loptu u peterac Milisavljević, a manirom rasnog strelca, iz prve je reagovao malerozni Mančić i matirao svog golmana Cvetanovića.

„Gumari“ imaju novog Osmana, koji i likom i „delom“ neverovatno podseća na onog što je nedavno prešao u Crvenu zvezdu. Novi Gambijac u redovima Kruševljana pružio je odličnu partiju, u 13. minutu idealano poslužio Radosavljevića, koji je duplirao prednost.

Pokušali su potom gosti da učine utakmicu rezultatski neizvesnijom, u dva navrata Spasić je bio u šansi, u 33. minutu odbranio je njegov šut Nenad Jovanović, a u 41. nije kaznio Trajalovog čuvara mreže i – promašio je prazan gol. Usledila je kazna, u trenucima kada se očekivao kraj prvog poluvremena lepo su kombinovali domaći, da bi na kraju akcije Osman upisao još jednu asistenciju, a Ivica Jovanović podigao na 3:0.

U nastavku, tek nekoliko polušansi na obe strane i jedna prava Piroćanaca u samom finišu, kada se Stojicev našao sam na pet metara od Trajalovog gola, ali fantastičnom intervencijom Stojanović je zaštitio svoju mrežu.

Tekst i foto: Sanja Milutinović-Sportski žurnal