Mali maturanti polagali test iz matematike

19. jun 2018. 14:54 Društvo Pirot Plus Online

Isti broj učenika pirotskih osnovnih škola, kao i juče prilikom polaganja „srpskog“, izašao je na polaganje testa iz matematike. Danas smo obišli OŠ“ 8. Septembar“ , sačekali da posle 11 časova učenici završe polaganje i porazgovaramo sa direktorkom, Olgicom Najdanović. Ona kaže da je sve bilo u najboljem redu i da su učenici imali optimalne uslove za rad.

Razgovarali smo i sa učenicima koji su ranije završili testiranje. Smatraju da zadaci nisu bili preteški, ali ipak čekaju da vide zvanične rezultate.

Prema rečima Milene Mišić, predsednice Okružne upisne komisije za Pirotski okrug i drugi dan završnog ispita protekao je u najboljem redu. Na nivou Pirotskog okruga od 752 učenika osmog razreda polaganju testa iz matematike, kao i prvog dana, nije pristupilo troje učenika iz Pirota.

Dešifrovаnje testovа zakazano je za 20. jun, prvi preliminarni rezultati izaći će najkasnije u petak do 8 časova, a konačni rezultati će biti objavljeni 28. juna. U subotu 23. juna zasedaće Komisija koja će razmatrati, eventualno,uložene žalbe, kaže Mišićeva

Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna i nakon toga kreće se sa predajom liste želja. Raspored učenika po školama izaći će 08.jula posle čega sledi upis učenika u srednje škole, 9. i 10. jula. Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 09. jula. kada se predaju liste želja.

Rešenje testa iz matematike