Košarkaši, pravi pirotski primer – KAKO TREBA! Naše je samo da navijamo za njih!

22. novembar 2019. 11:20 Sport Pirot Plus Online

Druga liga

8.kolo

Hala Kej

Subota , 23 novembar 19,30 h

Pirot: KK Pirot – KK Sveti Djordje Žitište

Sve što započne da se govori o košarkašima Pirota je – LEPA PRIČA! Primer kako u ovom trenutku života ovde kod nas u ovom gradu, živi, nadmeće se i pobedjuje nešto NAŠE!

Kada ovo pišem, ne mislim samo na sport, mislim na mnoge oblasti u gradu. Možda ovo nekome neće odgovarati. Ako ne veruje, to je bar lako, za razliku od drugih, eno dodjite u subotu u pola osam u Halu Kej i gledajte.

Ti ljudi imaju sve. Dobru organizaciju, znaju da vode Klub i brinu, imaju izuzetan odnos i poštovanje, imaju dušu! Umeju da poštuju gledaoce, novinare, protivnike. Imaju dobro organzovano rukovodstvo, odluke donose na Upravnom odboru, racionalnio troše ono malo para što imaju.

Taj Klub i ti ljudi, birali su igrače dvojnim kriterijumom. Da budu dobri ljudi, vaspitani i da igraju dobo košarku. U tome su Dušan Dimitrijević, mladi predsednik, Marko Spasić i njihovi saradnici u potpunosti uspeli.

Jednom sam rekao, ponoviću! Kada bih ponovo poželeo da imam sina voleo bih da bude kao Sanel, kao Dule kao Džoni, kao Martin, Petar, Ljuben, Borko, Dika, Vlada, Skansi...

Voleo bih iz više razloga, izdvojiću dva!

Oni su lepo vaspitani, pošteni, skromni momci! Medjusobno se poštuju, lepo druže, u gradu ih respektuju.

I drugo !

Ovi momci vole svoj Klub, ovi momci igraju kao jedan. Ovi momci imaju takvu harizmu svi zajedno, da zaslužuju da budu pravi primer. Uostalom ovi momci pobedjuju i nalaze se u vrhu tabele i ovi momci će idućeg vikenda u Kragujevcu IGRATI DERBI PRVENSTVA ! Treba dotle stići !

...................................................

Bio je ovo neki moj nazovi uvod. Mada, da budem iskren, čekam trenutak da ovo napišem. Verujte, ne samo zbog njih. Zbog vas koji znate ili ne znate o njima.

A trebalo bi da se zna!

U ovom gradu bi trebalo ili moralo sve da se zna . I dobro i loše, da bi se znao put kojim treba da idemo! Odgovorno tvrdim ONI SU MEDJU NAJBOLJIM PRIMERIMA !!!

..........................................................

Smatram da bolje najave za subotnji meč nema. Oni se vraćaju iz Subotice gde su nekada veliki Spartak pobedili sa 30 razlike, što se Subotičanima nije dogodilo u karijeri.

Od ponedeljka naovamo, nastavili su da žive i rade, kao da se ništa nije dogodilo. Niko ih ne pominje, malo se ko pita ko su, ne pita i kako su. Ćute, rade i naravno – služe za primer !

U subotu ucveče njihov protivnik je Žitište. Nikad čuli za njih. Ali to Žitište je u Beogradu pobedilo Beovuk i sugurno da neće biti lako!

Ako ih pitate, a pitao sam ih šta žele , imali su samo dve poruke. Da pobede i da što više gledalaca dodje u Halu Kej. Obećavaju – radost.

E sad , da bih sve rečeno i dokazao, idemo na "dokaze". Neću ih posebno najavljivati. Svojim delima stekli su svoja imena i prezimena.

8.kolo

Sledeće kolo