Koronarna jedinica Opšte bolnice Pirot "pojačana" kadrovski i novom opremom

19. jun 2020. 13:19 Gradska hronika Pirot Plus Online

Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot, na današnjoj konferenciji za medije objavio je da je naša zdravstvena ustanova, završetkom subspecijalizacije, dobila posle tridesetak godina, kardiologa. Reč je o doktoru Srđanu Spasiću, dok se krajem leta očekuje da svoj stručni ispit položi i dobije zvanje kardiologa i doktorka Violeta Miljalković Spasić. 

- Na ovaj našin naša Koronarna jedinica biće pokrivena sa dva kardiologa, koji već uveliko rade najsavremenije terapije kod infarkta miokarda. Međutim, kako bi imali još više uspeha u lečenju i dijagnostici, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Kabinet za funkcionalnu dijagnostiku opremljen je trakom za funkcionalno ispitivanje kardiovaskularnog sistema. Vrednost opreme je oko 4,5 miliona dinara, rekao je dr Petrović. 

Kardiolog dr Srđan Spasić, objavio je dobre rezultate koji su dobijeni prilikom izrade njegovog subspecijalističkog rada. Naime, prateći smrtnost u akutnom infarktu, u prethodnih godinu dana na području Pirota, pokazalo se da je u odnosu na republički procenat smrtnosti koji iznosi 7 do 8 procenata, u Pirotu taj procenat  manji i iznosi oko 6.  Rezultat koji je izuzetno značajan, posebno zbog činjenice da takav procenat nemaju značajniji zdravstveni centri koji su mnogo bolje opremljeniji. Nova oprema dobrineće da se rezultati održe na tom nivou, kaže dr Spasić.

Dr Valentina Mijalković Spasić kaže da je novu opremu u ovom delu Srbije do sada posedovao samo centar u Niškoj banji.