Konferencija klubova Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije VIDEO

01. mart 2013. 12:19 Sport Pirot Plus Online

Juče je u Pirotu održana Konferencija klubova Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije. Sastanku su se odazvali svi predstavnici klubova Srpske lige što je svakako dokaz ozbiljnog shvatanja značaja sporta i takmičenja u ovom relativno visokom i kvalitetnom rangu takmičenja. Predstavnici klubova su jednoglasno prihvatili izveštaje komesara lige i disciplinskog sudije Saveza Regiona.

Prisutnima se najpre obratio gost Konferencije, predsednik Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Srbije, Bogoljub Stepanović. On je pored ostalog rekao da ni jedan značajan fudbalski skup u Pirotu ne treba početi a da se ne spomene čovek koji je nedavno preminuo, a koji je fudbal voleo više od ičega na svetu, Dragan Nikolić.

Sve veća pažnja sportskoj infrastrukturi


Predsednik opštine Pirot, Vladan Vasić, kaže da sport zauzima značajno mesto u životu grada. Brojne teškoće koje su sport pratile poslednjih godina su prevazinjene, a sportska infrastruktura je značajno unapredjena i na tome se permanentno radi.

Sudije iz višeg ranga takmičenja u derbi utakmicama


Komesar za sudjenje Srpske lige Istok, Goran Lapadatović, smatra da je sudjenje bilo na zavidnom nivou. Zvaničnih primedbi predstavnika klubova nije bilo. Prema odluci Fudbalskog saveza Regiona da bi se i u buduće predupredile eventualne greške sve važnije utakmice, derbije kola, sudiće sudije iz višeg stepena takmičenja.

Disciplina klubova i igrača zadovoljavajuća


Miroslav Stamenković, disciplinski sudija, je ocenio da je nivo sudjenja podignut na viši nivo. Primedbi klubova nije bilo što takodje ukazuje da se u klubovima radi na podizanju sportske kulture. Malo je disciplinskih mera iz pravilnika primenjivano.

Ozbiljan pristup unapredjenju sporta u Regionu


Predsednik Sudijaske organizacije, Bogoljub Stepanović, smatra da je neophodno za ovaj region da podje od jasnih pozicija. Da uzme u obzir siromaštvo istoka, bogatstvo Vojvodine, Beograd kao centar moći i dobro organizovan Zapad. Gde je tu mesto ovog regiona. Kada se tako postave stvari onda se mogu stvarati uslovi za unapredjenje sporta u ovom delu Srbije.