Ko je ON!? "Nekrunisani šef", plaćeni većnik, izbacivač ili prepreletač!

23. jun 2020. 13:15 Izbori 2020 Pirot Plus Online

Kao i sve druge značajne dogadjaje u životu ovog grada i Izbore smo pratili maksimalno profesionalnio. Mogli ste da vidite. Ogrešili smo se posle izbora prema Milošu Todosijeviću i Ninoslavu Ćiriću, jer nismo imali njihove izjave, ali do pola jedan te noći, kada smo otišli iz Redakcije, nismo imali sve informacije.

Planiramo da, kada se sve slegne, za neki dan razgovaramo sa svima koji su ušli u pirotski Parlament i tada ćemo grešku popraviti.

Kako ne mislimo da menjamo princip rada i da u svemu budemo otvoreni prema vama, predložiću vam da pogledate kako je Izbore, recimo, pratio omiljeni Portal. Ali, to nije prvi put! Resavci znaju šta rade.

Tokom izbora imali smo nekoliko problema.

Prvi incident.  

Sonji je, recimo, jedna "posmatračica", saznala je posle da je "tetkica" (kako lep naziv) u Školi "Sveti Sava",  tražila akreditaciju, tako da je moja koleginica prvi put za šest godina koliko ovde radi, bila primorana da se legitimiše!

Drugi incident  

Dogodio se oko 12 h ispred zgrade Gradske uprave. Imao sam dogovor sa Draganom Stankovićem, koordinatorom izbora i načelnikom Gradske uprave i Jovanom Milenkovićem, predsednikom GIK-a, da uradimo intervju. Milenkovića nije bilo, bio je van zgrade, zvao me kasnije, Dragan Stanković je morao na teren, tako da smo zajedno izašli iz zgrade.

Penzionisani oficir JNA, sada vlasnik Agencije Armada sekjuriti, Mladen Križan, (rekao mi je moj prijatelj koji se slučajno našao ispred zgrade), da je čoveka u crnoj uniformi ispred Gradske uprave, kome je na ledjima pisalo Armada sekjuriti, tonom kao da je pred strojem, pitao zašto mi je dozvolio da udjem u zgradu!!! Kada sam sa Draganom Stankovićem izašao iz zgrade, on je preko puta, kod Okruga i dalje stajao!

I treći incident 

Da bih vam to objasnio, pokazaću vam kako sam primljen i kako sam spontano, to je moj način rada, ušao u dve prostorije gde su bili pripadnici "Rodjeni za Pirot" i "Najbolje za Pirot". Bile su im prostorije blizu.

E sad, pokazaću vam šta se dogodilo u ulici Lava Tolstoja, u prostorijama Srpske napredne stranke.

Pozdravio sam mladi svet koji je zanet u brojke, pogledom odgovorio i krenuo Olji Petrović, budućoj poslanici. Ostavio sam u snimku samo početak razgovora kao ilustraciju da je poslanica veoma prijatno uz osmeh razgovarala sa mnom. Dakle, ništa nije "mirisalo" na nešto loše. Sve to utoliko pre kada sam prišao devojci koja je imala veoma bitan posao, da upisuje brojke sa terena, kako su glasovi pristizali. Bilo je čak i šale. Ono kada neki tim izgubi ubedljivo, obično se u ironiji govorilo da je bilo "nerešeno"!

I tada je čovek kome je naredjeno došao, telom "ušao u mene", kako bi mi pokazao da smetam i naredio da napustim prostoriju. Dok sam razgovarao sa Oljom, nikome to nije palo napamet.

U tom trenutku prišao je ON, čovek koji pušta kišu, vedri i oblači, menja noć i dan, i krenuo da me "tera" van prostorije.

Sve ovo izgledalo je grubo, nevaspitano. Predsednik Vučić je takve u svojoj stranci nazvao BAHATIMA  i da će se stranka očistiti od takvih!

Iz prvog dela snimka skraćen je intervju sa Oljom. Videćete tu još neke likove koji su jedva čekali obračun sa mnom.

Kada sam izašao, Vladan Vasić je govorio za Regionalnu u živom uključenju. Izvinjavam se ako je "uleteo" moj glas.

Kada je završio usledili su pregovori sa petostrukim pobednikom izbora za intervju. On je već bio obavešten od svog šefa kabineta.

Pobednik mi je najpre rekao da će mi u 21 h dati izjavu (I to mi je bilo poznato, ličilo je na ono "dodjite sutra"). Posle bespotrebnog ubedjivanja i mog "saveta" da ne bi bilo lepo da me odbije, prihvatio je da popričamo!

………………………………………………………………………………… 

Ovih dana, pripremam, da uradim "Boldirani" kako bih svoja razmišljanja o svemu što se dogodilo "stavio na sto" i time otvorio svoj stav, koji naravno moram da imam, posle svega što se dogodilo, s pogledom na vreme koje je pred nama.  Da se, kako se kaže "očitam" pred vama!

Uz to, već sam uspostavio kontakt i ovu objavu poslaću u kabinete predsednika Republike i premijerke Ane Brnabić, informacije radi. Da li samo to?

 Moj cilj, moja želja je da pirotska vlast čuje narod koji je glasovima dao novu priliku Vladanu Vasiću da napravi novi tim, pripremi "novu politiku" jer će nadalje, za ovo zahtevno vreme biti neophodni, u nekim oblastima neki novi, mladi, pametni, otvoreni, pošteni ljudi.

Ovi bahati, kako reče predsednik Vučić, ovi što su jahali ovih godina ne obazirući se na okolinu, ovi što nisu imali meru i nisu znali kada je dosta, moraće zajedno sa onima  koji su već prošlost i koje je život kaznio, na, kako narod kaže, "smetlište istorije"!