Kamera ne miruje! Bogatstvo u centru grada!

18. maj 2020. 15:28 Društvo Pirot Plus Online

Nedavni sastanak Redakcije, trajao je dva ipo sata, bio je dobra prilika da, iako smo postigli zaista izuzetan uspeh u informianju, razgovaramo o mnogim detaljima.

Moja poruka mladjim kolegama bila je da moraju da osećaju život ovog grada svakog trenutka, da prate sve komentare Piroćanaca o našem radu i da im sve to bude podstrek za dalji rad.

Ništa nije dobro, da ne može bolje.

Analizirali smo poruke naših čitalaca Portala i došli do različitih zaključaka. O tome ću jednom napraviti detaljnu analizu, sada toliko, da ima direktnih uvreda, smatram te ljude večitim nezadovoljnicima, kritičarima bez osnova, mrzitelja ili „botičičića“, to je neki deminutiv deminutiva jer im je duša takva. Ima i korektnih kritika i predloga!

Ali, to sam rekao iz iskustva naravno, radite za istinu, a kome to smeta, nije daleko dan kada će razumeti.

Pozivamo sve vas koji čitate naš Portal da PRVU NEISTINU KOJU PROČITATE, javite, anliziraćemo informaciju zajedno.

Naš Portal je po sadržajima raznolik.   

Pratimo sve oblasti. Jasno nam je gde treba više, ali i to ćemo uraditi. Korona nas je odvela sasvim u neku drugu stranu, mada smo  se trudili da, ipak, saznate sve!

Na Portalu ima informacija o uspešnim aktivnostima, ima isticanja problema, ima i neslaganja sa nekim objavama i ponašanjima.

Uostalom, ne bi bilo dobro da je sve što pišemo loše, ili sve dobro. Onda bi problem bio u nama.  

Kako neki gledju na nas, da smo samo jednu reč neistinitu napisali, već bi se digla „berija“ što kaže naš narod!

Ovo što sledi, je početak jednog serijala o našem bogatstvu. O Nišavi, o Keju, o nečemu što imamo u centru grada i čime se dičimo!

Skoro sam nešto slično pisao o Sarlahu!

Interesanto da malo ko reaguje. Da li zato što neće, je smo mi objavili, ili to još uvek nije stiglo na red? Ili se neko od vas ustručava!?  Ali, nekako se odgovor nameće. Ne zbog nas, zvog vas koji  bi trebalo da budete zainteresovaniji. Kao Piroćanci.

Evo prve teme u Serijalu koji će se zvati „Bogatstvo u centru grada!“

Prošlog vikenda sam u subotu i nedelju prošao, ima desetak kilometara. Od uliva „mladje sestre Bistrice“ u Nišavu, sve tamo do kraja Gradskog kupališta (?) i Kompenzacionog bazena. Mnogo sam toga video, primetio. Ivana se našla u čudu, ima preko 60 snimaka. Treba sve složiti kako treba i montirati. Zato ćemo raditi u nekoliko postova.

 Evo prvog.

Rekoh neću da pišem tekstove. U nekim snimcima me ima s komentarima, u nekima ne, jer slika govori sve.

Cilj ovog dela je da upooredimo kako izgledaju „kejevi“, tako sam se našalio, i Nišava na više prostora. Ima velike razlike! Zašto!? Tražićemo odgovor!

Ovo je prvi deo, o kojem niko ne razmišlja! Niti Srbija vode, niti Grad. Mislim na Nišavu i priobalje. Kej na ovom delu Komunalc je počeo da uradjuje, sadi drveće, sredjuje staze, klupe... Sa posebnim akcentom na Zapadni kej, Ekološku zgradu i Kej do Bistrice. Evo!    

E, sad dalje je druga priča. Zahvaljujući Sportskom centru i Komunalcu.

Lepo je uredjeno i dalje uzvodno. Jedina primedba, korov na obalma Nišave.

Sutra ćemo nastaviti. Selimo se u onaj predivni deo od Železničkog mosta i Drugog ringa. Tu iznad i ispod ima dosta tema!