Kako je opustošena pirotska Mlekara, dolaskom novih vlasnika, "vraćena u život" spremna da započne rad

29. septembar 2022. 13:52 Privreda Pirot Plus Online

Pirotska mlekara ima zanimljivu istoriju. Ako ste pomno pratili naš Portal, sudbinu ove, nekada jedne od najboljih mlekara u ,,onoj Jugoslaviji,,, onda ste, verujem, veoma često bili u situaciji da ,,ne verujete svojim očima,,!

 Čudna istorija i nećemo se vraćati na raniji period. Čudi jedino da je u raspadanju Mlekare, da ne upotrebim drugi izraz, učestvovalo više ljudi. Neki nisu medju živima, a drugi slobodno hodaju našim i još nekim gradovima.

  Sa jednim od vlasnika razgovarao sam 6.juna ove godine.  Bio je oprezan i nije želeo da se vraća u prošlost.

EKSKLUZIVNO: Milan Jovanović i Zdravko Rajačić, Pak promet Kragujevac i Zeder, Beograd, NOVI vlasnici Mlekare Pirot: Uvereni smo da će biti kao nekad! Znamo gde smo došli i šta smo kupili

  U Mlekari sam bio nešto ranije, pre  dolaska vlasnika. To što sam video i što su mi Dragan Kostić, prvi čovek svih poslova vraćanja Mlekare ,,u život,, i  njegovi saradnici (pogledajte to) ispričali su mi neverovatnu priču.

   Svi poslovi su završeni. Vlasnici su imali poslovne obaveze, bili u inostranstvu i njihov dolazak se očekuje narednih dana.

   Sa Draganom Kosićem smo dogovorili da se danas vidimo u Mlekari.

   Ovu veoma bitnu temu za Pirot i Piroćance, ja bih rekao i za Srbiju, ponovo podelio sam u dva segmenta.

     Sa Draganom Kostićem, obišli smo ponovo Mlekaru. Ovoga puta, bio je raspoložan, je bih rekao presrećan što je Mlekara  u kojoj je nekada radio, ponovo ,,čvrsto na nogama,,.

   Taj deo, obilaska i svih detalja važnih za rad, objavićemo sutra.

 Danas najpre kratko o onome  što će  biti ,,pokrivalice,,!

 Kada smo sve obišli, videćete sutra, trebalo nam je pola sata, odvojili smo vreme za razgovor. Planirao sam da tu bude malo prošlosti, a više svega onoga što se dogodilo Draganovim povratkom u Mlekaru i odlukom dvojice poslovnih ljudi da kupe Mlekaru.