KAŽITE SAMO ISTINU! Čiji su teniski tereni? Kada ćete ih vratiti deci?!

28. septembar 2020. 15:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovih dana "ide priča" o teniskim terenima. Površno gledajući na problem, u nastojanjima da se ne zamere, novinar Pirotskih vesti i TV Pirot objavili su "srceparajući" prilog koji prosto "tera" suze na oči!

    Pirotske vesti objavile su da će problem biti rešen.

Rešava se pitanje teniskih terena

*Izvor: Pirotske vesti

  Televizija Pirot je posle naših desetak objava, setila se da pozove Dragana Filipovića da nam objasni šta se ustvari dogodilo. "Fića" se pozvao na koronu, ali je rekao još nešto što je zahtevalo dalje istraživanje. Navodno, Škola "Sveti Sava" je poklonila  terene Teniskom klubu Pirot.

ZAŠTO TENISKI TERENI ZARASTAJU U KOROV

*Izvor: YouTube kanal TV Pirot

 Pošto smo mi objavili još nekoliko postova, novinar TV Pirot, otišao je u kabinet Vladana Vasića da čuje kakva je dalja politika kada je u pitanju ovaj objekat.

TENISKI TERENI

*Izvor: YouTube kanal TV Pirot

    E sad vas vraćam malo nazad. Pre nego da je novinar TV Pirot otišao kod gradonačelnika, mi smo se njemu obratili da nam kaže šta će biti sa ovim, nekada predivnim, sportskim objektom.

  Vladan Vasić je odlučio da nas odbije i poslao nas do svog zamenika, Miloša Colića. Njegovo pravo!

 Sonja je otišla i uradila ovaj razgovor.

   Dakle, samo kratko o tome, kako gradonačelnik gleda na medije i da li ih to razlikuje. Dobro, njegova stvar.

    Vraćam se na početak.

    Ne želeći da bilo koga prozivam, malo sam se interesovao o darežljivosti tadašnjeg direktora OŠ "Sveti Sava". Pozdravljam to što je čovek voleo neizmerno tenis i bio sasvim slučajno predsednik Kluba. Pitam se kako je uspeo da otudji nešto što je navodno školsko vlasništvo. Saznao sam da je ovaj izuzetni prostor Škola dobila u zamenu za neki objekat, školski u Velikoj Lukanji. I to mi sasvim nije bilo jasno. Poligon saobraćajni i teniski tereni u zamenu za školu. Da li postoji lepši prostor u gradu od ove površine pored Keja?

    Dobro, tražićemo papire, ugovore, pitati i u Katastru. Ako treba Poverenik će nam pomoći. Istina mora da izadje na videlo.

     Zašto ovo?! Ako dobro slušate "Fiću", on kaže da je to njihovo. Novinar pak kaže drugo, da je prostor dat na koriščenje.  "Fića" je takodje rekao da je Teniski klub dao terene Gradskoj upravi!!! Ooo Bože, čije terene? Njihove?

   Gradonačelnik čas kaže da će Grad terene dati Sportskom centru, a potom pominje javno privatno partnerstvo.

    I novinar i gradonačelnik, kao da pevaju u horu! Kažu da će biti potrebno da mnogo vode sa Zavojskog jezera prodje Nišavom kako bi se u zemlji Srbiji ove "operacije" završile.

     Iskreno, niti znam ko je zainteresovan da udje u posao oko terena, niti kakvi su im planovi. Nije moje ni da znam. Samo neka bude bolje! Zbog dece, Noleta i tenisa!

      Naše je, pirotsko, da znamo da li je sve čisto kada je vlasništvo u pitanju i čije je NAŠE zemljište, gde su, kako kaže novinar, napravljeni "lepi" objekti. Nismo znali!!!

      Narednih dana ćemo nastaviti. Ne da bi bili "loši momci" koje će gradonačelnik izbegavati, već da,  njemu, pre svega narodu, kažemo, da li postoji "još neka" istina.

     Ako je istina ono što kaže "Fića", a potvrdjuju novinari i Vladan Vasić, onda dobro, ljudi. Očistite terene, dajte kome mislite i neka se igra.

     Deca čekaju.

 Ako nije tako, onda ajde sve papire na sunce, da vidimo šta se u stvari dogodilo.

     Postoji onaj ružan izraz "čisto srpski" – transparentnost, čist srpski. E da, ajde da budemo "transparentni" da kažemo istinu,  predložimo Bobanu Toliću, kao i obično, da pošalje radnike Komunalca da i ovde čiste za nama, za našim nemarom i još nečim, a onda pozovemo neke koji se razumeju u tenis, da u ime nekoga, TK Pirot ili nekog pobednika i njima sličnim, okupe decu i krenu.

    Mada, što reče novinar, sezona mu prolazi.

   Istina kaže i ovo, da je mnogo sezona prošlo, a da se niti mediji niti tandem "Fića i Joca" nisu setili da obidju kako napreduju korov i trava...

     Nije im više toliko interesantno. Godine nas gaze polako! A na naslednike nismo mislili.