Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2023. godinu

04. decembar 2023. 12:15 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada pri Gradskoj upravi Pirot objavila je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu  javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2023. godinu. Predlozi za zvanje „Počasni građanin Grada Pirota“, zvanje “Zaslužni građanin Grada Pirota“, Nagradu „28. decembar“ i posebna priznanja mogu se poslati najkasnije do 11. decembra ove godine.

Zvanje ''Počasni građanin Grada Pirota'' dodeljuje se za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, kao i za izuzetna postignuća i dela koja doprinose razvoju i afirmaciji Grada Pirota. Zvanje se može dodeliti državljaninu Republike Srbije i državljanima drugih zemalja.

Zvanje ''Zaslužni građanin Grada Pirota'' dodeljuje se pojedincima koji su rođeni ili žive na teritoriji Grada Pirota, za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, unapređivanje međunarodne saradnje, kao i postignuća i dela čiji su efekti za razvoj, status i afirmaciju Grada Pirota evidentni kroz duži vremenski period. Zvanje može se dodeliti i posthumno.

Nagrada ''28. decembar'' dodeljuje se za izuzetna dostignuća u privredi, zdravstvu, informisanju, poljoprivredi, maloj privredi, pronalazaštvu, sportu, obrazovanju, kulturi i drugim oblastima, pravnim licima i pojedincima.

Nagrada ''28. decembar'' - Posebno priznanje dodeljuju se povodom značajnih jubileja, završetka akcija od posebnog interesa za grad, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera, preduzećima, institucijama, ustanovama, mesnim zajednicama i pojedincima.

Predloge za dodelu javnih priznanja i nagrada mogu podnedi sva fizička i pravna lica.

Neblagovremeni i nepotpuni predlozi se neće razmatrati.

Predlozi se upuđuju u pisanoj formi uz sveobuhvatno obrazloženje i obavezno naglašavanje za koju se nagradu predlažu, Komisiji za dodelu javnih priznanja i nagrada najkasnije do 11.12. 2023. godine, na adresu:

Grad Pirot - Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada,18300 Pirot, Srpskih Vladara 82 ili lično u uslužnom centru, na šalteru pisarnice Gradske uprave Grada Pirota .

Obrazac predloga može se preuzeti na internet stranici Grada Pirota www.pirot.rs ili u uslužnom centru Gradske uprave Pirot na šalteru informacija.

Neblagovremeni predlozi neće biti uzeti u razmatranje.

Sve informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti na br. elefona 305-503 , Tamara Nikolić.

Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota