Jasmina Mančev direktorka Biblioteke u Dimitrovgradu

15. novembar 2013. 07:51 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta u opštini Dimitrovgrad između ostalog doneta je Odluka o izboru direktora Biblioteke u ovom gradu. Za rukovodioca ove kulturne ustanove izabrana je dosadašnja novinarka TV Caribrod Jasmina Mančev.

-Više od 10 godina saradjujem sa Bibiliotekom, sve programe i projekte koji su realizuje aktivno sam pratila, kao medij koji ima obavezu da korisnike budžeta pokriva. Prosto su te aktivnosti rezultirale željom da malo više radim na tom polju. Mi smo iz iste sfere Ministarstvo kulture je nadležno za poslove u obe oblasti. Nema tu krupnih promena i novina, i nema potrbe da se dodatno usavršavam. Sve što se tiče izdavaštva, projekata, prezentcija, rada sa decom sve mi je poznato – kaže Jasmina Mančev.

U narednom periodu treba razmišljati o renoviranju objekta Biblioteke i samih prostorija kao i regulisanju pitanja grejanja, kaže Jasmina Mančev, ali to će se realizovati ukoliko dozvole sredstva lokalnog budžeta. Ono što je važno, napominje Mančeva jeste da se održe postojeće aktivnosti kao i da se radi na novim projektima.

-Biblioteka je mesto gde se mnogo toga dešava. Godinama unazad uspeli su da privole mlade. Deca školskog uzrasta, deca iz Gimnazije sve više vremena provode u Biblioteci. Mnogo je bilo aktivnosti da se njima obezbedi vanškoska nastava, oni se tamo i edukuju i zabavljaju i njihovo stvaralaštvo je ono što dobija i opština, i grad dobija na kvalitetu i na imenu. Ima dosta toga što i što treba održati, ono što može dodatno da se uradi to su projekti koje finansira ministarstvo. Sredstva opštinskog budžeta su ograničena kao i u drugim sredinama. Važno je da mladima obezbedimo uslove i u buduće nastave to što su započeli –dodaje novoizabrana direktorka Biblioteke, Jasmina Mančev.