Izvinite, Piroćanci!

09. april 2020. 14:49 Stavovi Pirot Plus Online

Dragi sugradjani. U želji da što više vaših dobronamernih pitanja objavimo i prenesemo gradonačelniku, postavili smo ih na Portal, kako biste ih vi i gradonačelnik blagovremeno znali.

Sve ovo radili smo shodno ranijoj praksi, kada smo u prvom delu razgovora, u emisiji Presing, najpre, prenosili vaša pitanja, na koja je gradonačelnik  rado odgovarao. U drugom delu razgovora novinar je postavljao svoja pitanja.

 Sve dosadašnje kontakte sa vama i odgovornim ljudima, smatrali smo, pre svega, redakcijskim stavom. 

  U današnjoj emisiji Presing, čiji je autor bio novinar Ljubiša Stojanović,nije bilo redakcijskog stava, već je novinar odlučio da emisiju koncipira na svoj način.

Ovim je uradio dve stvari.

PRVO pozvao se na demokratsko pravo da autorizuje emisiju, bez obzira na predlog Redakcije. Ovim je pokazao da u našoj Redakciji novinar može, u nekim situacijama, da uradi po svom slobodnlm izboru.

DRUGO, što je naš problem, naša Medijska kuća postoji da bi informisala gradjane i zbog toga je iz Gradskog budžeta, dobila VAŠ NOVAC. Zbog toga smo na Redakciji ili odluklm glavnog urednika, planirali da se objave vaša pitanja.

  Kako se radi o vanrednom stanju, koje smo shvatili veoma odgovorno, smatrali smo da će biti od koristi i Vladanu Vasiću i vama da konačno na našem Portalu čujete njegove stavove.

    I na kraju, narednih dana ću kao vlasnik, direktor, glavni urednik i novinar, odgovorno lice, za svaki tekst, doneti KONAČNU ODLUKU o daljem načinu izveštavanja i praćenja pandemije.

Kao privatni medij, smatramo da smo radili časno, objektivno, pisali istinu i da NIJEDNOG TRENUTKA NISMO UNOSILI PANIKU, niti pak daleko bilo. VODILI HAJKU PROTIV BILO KOGA.

  Da li čoveku, ma ko bio, u ovom vremenu, može da padne na um da unosi bilo kakvo neraspoloženje ili nešto čini protivno pravdi i istini?

 Iskreno se izvinjavamo, ako smo bilo koga izneverili. 

 Nije nam to u karakteru naših licnosti. Pogotovo ne da o našim ljudima, Piroćancima, pišemo neistinu.

Očekujte uskoro zvaničan stav!!

Nenad Paunović