Izašla iz štampe knjiga "Istorija Pirota za decu i mlade"

16. novembar 2020. 09:54 Društvo Pirot Plus Online

Stvaranje ove značajne publikacije koja se bavi lokalnom istorijom, prve takve vrste na nivou države, realizovano je preko projekta Lokalnog plana akcije za decu grada Pirota.

Кnjigu potpisuju istoričari Davor Lazarević i Predrag M. Vidanović koji su radili na stilskom i metodološkom prilagođavanju sadržaja školskom uzrastu ali i široj čitalačkoj publici koja bi da se na efektan i jednostavan način upozna sa istorijom Pirota od praistorije pa do danas.

Značajan doprinos finalnom izgledu knjige dale su Jelena Đorđević i Кristina Mitrović, učenice Gimnazije Pirot, koje su svojim ilustracijima i fotografijama učinile da priče o prošlosti našeg grada dobiju izuzetan vizuelni doživljaj. Recenzije knjige napisali su dr Кatarina Mitrović i Vladica Tošić dok je Mila Panajotović kao stručni konsultant dragocenim sugestijama pomogla da mnogobrojne istorijske činjenice budu proverene i zasnovane na izvornoj građi. Dizajn korica uradio je Dejan Popović, a lekturu Bojana Mitić.

Promocije knjige široj javnosti i u pirotskim školama će biti upriličene kada epidemiološki uslovi tako nešto budu dozvolili. Izdavač knjige je Udruženje istoričara Pirota.