Indijac Dulipala zasluženi pobednik šahovskog turnira

23. novembar 2022. 18:49 Sport Pirot Plus Online

Posle 8 dana zanimljivih šahovskih okršaja, u prostorijama Tehničke škole u Pirotu završeno je 1. međunarodno otvoreno prvenstvo Centralne Srbije u šahu.
Potpuno zasluženo, sa osvojenih 7 pena, bez poraza, trijumfovao je internacionalni majstor iz Indije Prasad Dulipala.

Titulu je sačuvao remijem crnim figurama u poslednjem kolu protiv Cvetana Stojanova, bugarskog kolege po tituli:

Drugi put sam u Srbiji, a prvi put u Pirotu i oduševljen sam gostoprimstvom domaćina i uslovima za igru. Čast je pobediti na ovako jakom turniru sa velikim brojem velemajstora. Ja za sada nemam ni jednu velemajstorsku normu, ali verujem da će i one uskoro doći - zadovoljno je pričao Dulipala posle ceremonije zatvaranja.

Drugo i treće mesto osvojili su velemajstori Mihail Brjakin i Miša Papa, koji su ceo turnir igrali u "gornjem domu", a njima uz rame, sa nešto slabijim dodatnim kriterijumima bio je i prvi favorim turnira Aleksandar Delčev.

Pobedom na celemajstorom Milanom Zajićem u poslednjem kolu, prijatno je šestim mestom iznenadio pirotski FIDE majstor Bojan Todorović.
Istakla se i mlada Anastasija Grozdanović, koja je, uz treću žensku nagradu, osvojila i 111 poena rejtinga.
Posebnu nagradu, kao najmlađi učesnik, osvojio je osmogodišnji Bogdan Tomić.


Na ceremoniji svečanog zatvaranja najuspešnijima je podeljeno 10 redovnih i 12 specijalnih nagrada u ukupnom iznosu od 5.250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Turnir je proglasila zatvorenim direktor Dragana Pejić Ranđelović, koja je zahvalila svim igračima što su uzeli učešće i izrazila nadu da će uslediti nova šahovska druženja u Pirotu.

Rezultati, tabela i statistika mogu se videti na LINKU-u