Iako su vremenski uslovi nepovoljni, za razliku od drugih krajeva Srbije, u Pirotskom okrugu stanje na putevima i u gradovima dobro! Žičara radi od 10-16 časova!

09. januar 2017. 11:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Sneg slabijeg intenziteta padao je i tokom noći i jutra. Boris Todorov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu kaže da je na prostoru Pirota debljina snežnog pokrivača od 12-15 sm. U planinskim predelima i do 5o sm.

U ovako otežanim uslovima, na temperaturi od -10 do -15 stepeni, ekipe Komunalca i privatnih firmi koje rade za račun Komnunalca, čiste puteve u gradu i selima neprestano 24 časa.

Emina Kostić, poslovođa Poslovnog servisa Komunalca, kaže da se tokom jučerašnjeg dana i noći čistilo na putu za Pasjač, Sinju Glavu, Prisjan i Kamik, radilo se i prema Srećkovcu i Planinici. Takođe, Kružni put se redovno čisti i sva sela koja se nalaze na Kružnom putu.

Kolovoze za Petrovac, Vojnegovac i Držinu takođe redovno održavamo. Tamo je našim radnicima bilo najteže jer su probijali smetove od jednog metra. Čujem da se ljudi se žale kako autobus za Držinu četiri dana ne saobraća, ne znam zbog čega kada je put prohodan, a ekipa dva do tri puta dnevno radi ka tim selima .

Juče su takođe očišćena i putevi prama selima Belo Polje i Sukovo. Noćas je ekipa čistila grad, a od jutros su nam ekipe opet prema Držini, Petrovcu, Vojnegovcu, Srećkovcu, Činiglavcima, jedna ekipa ka Ponoru, Malom i Velikom Suvodolu.

Emina Kostić je podsetila da ekipe neprestano rade u gradu. Na trgovima, mostovima, pešačkim prelazima, ulicama u višim predelima, ali da je potrebno da vlasnici lokala počiste prostor ispred svojih objekata.

Ona je dodala da se i Gnjilan i prigradska naselja redovno čiste i da se za sada saobraćaj odvija bez većih problema. Poledice ima na putevima, ali sa zimskim gumama na vozilima i zimskom opremom ne bi trebalo da bude problema.

Marko Ivanović iz Preduzeća za puteve Ispostava Pirot, rekao nam je da u Pirotskom okrugu radi osam ekipa, od toga četiri za pirotsko područje. Ekipe imaju radnike, kamion i priključno vozilo. Magistralni put od Crvene Reke do granice se čisti danoćno. Stalno se dežura i na delu od Pirota do Sopotske petlje. To je put prvog prioriteta kao i deonica Pirot – Babušnica.

Juče popodne radilo se na putu Sukovo – Zvonce- Babušnica . Ekipa će na ovom pravcu biti i tokom prepodneva. Juče je ponovo čišćen put do Šugrina. Prema Visočkoj Ržani se ,,išlo,, u subotu. Planirano je da ekipa tokom dana ponovo radi na ovom putnom pravcu gde ima najviše snega.

Dejan Sokolović iz Hotela StarA kaže da je ekipa Preduzeća za puteve radila na pravcu za Visočku Ržanu, da je put prohodan uz neophodnu zimsku opremu. Noćas je palo pet santimetara snega, tako da je debljina snežnog pokrivača na terenima za skijanje oko 40 sm. Žičara radi od 10-16 časova.