I tako, Radnički je za ovu decu koja su nosila beli dres, ostao tužna priča! A krivci, šta ćemo sa njima!?

16. novembar 2017. 13:00 Sport Pirot Plus Online

Omladinska liga Srbije

15. kolo

Pirot : Radnički – Spartak ŽK 0:4 ( 0:2 )

Radnički: Cvetanović, N. Nikolić, Kamenović, Tričković, Divljački, Lučić, Milojković, Radenković, Djordjević, L. Jovanović , D. Jovanović

Rezerve Tošić, Cvetković, Bogdanović, Petrović , Grujić, Stamenković, D.Nikolić

Strelci Pavlović i Lučić po dva.

Boldirani kurziv!

To je to! ,,ista meta, isto odstojanje,,! Ponovo mreža puna golova, ponovo velika borbenost ove dece, ponovo nesrećno primljeni neki od golova, ponovo se muka uvukla u njih, ,,noge odsekle,, i drugačije nije moglo!

Javno to kažem, za neuspeh ovog , ovakvog tima Radničkog najmanje su krivi ovi momci.

Razlozi su mnogo dublji, dosežu do totalnog nerada i apsolutne nezainteresovanosti bivšeg, ili bivših rukovodstava i ovo vreme moralo je da dodje.

Ako jedan Klub ne može ukupno u pionirima, kadetima i podmlatku, da sakupi tridesteak dečaka, možda je i ovo velika cifra, i ako se na neke utakmice putovalo sa deset igrača i desnim bekom kao golmanom ( kadeti na primer), onda je jasno kakav je javašluk vladao u ovom Klubu. Krivci su pobegli, neki ostali, čak i dobili ,,nove činove,, a grane se sušile iz dana u dan.

Sve ovo vodilo je javnom priznanju teške krivice, da jedan ozbiljan Klub, mislim na tradiciju, Fudbalski klub Radnički Pirot, s obzirom da nije imao ko da igra, a Darkova ekipa uvela ,,bele,, u Omladinsku ligu, da za dve godine dovede 25 igrača sa strane da se ne bi brukali pred fudbalskom Srbijom i otkazali učešće. Tako se nisu obrukali srećom, igrali su, ali ono što zna fudbalski Pirot to je ova istina o kojoj pišem, koja je najbolnija od kako se kotrlja lopta na terenima kraj Nišave.

Još jednom, najveće žrtve ovog debakla su ova deca koja su dovedena iz različitih gradova. Roditelji, željni da im deca napreduju, znajući da je Radnički nekada bio ozbiljan klub, prihvatili su i dozvolili da im deca dodju u Pirot. Ispisali ih iz škola, upisali u pirotske škole sve zarad fudbala.

I sada, da problem bude veći. Ničeg dobrog.

O fudbalu rekosmo, a što se škole tiče, nekada odlični djaci, redjali su jedinice jer je za učenje, s obzirom na treninge i putovanja bilo malo vremena . O trećem problemu, dovoljnoj količini hrane koju su dobijali tamo gde su se hranili i njihovim prigovorima da su gladni, da ne govorimo. To je već nehumano!

Eto, vaše je da me okrivite, vaše je da vredjate ako želite, ali ovo je ISTINA i Ovo će vam reći svako od ove dece, koja jedva čekaju da se ova tužna priča završi da se vrate kući , svojima. Radnički ostaje njihova tužna uspomena.

O utakmici neću ni reči!

Ovo što sam napisao dovoljno je.